Bilim insanları Dünya hakkında yeni bir keşifte bulundu

Bilim insanları Dünya hakkında yeni bir keşifte bulundu

Araştırmacılar hala Dünya’nın merkezi hakkında daha fazla şey keşfediyorlar. Bilim insanları şimdi yeni bir keşifte bulundu. İşte tüm detaylar.

Avustralya Ulusal Üniversitesi’nden (ANU) bir ekip, gezegenin iç çekirdeğinde yer alan yeni bir katmanın kanıtını buldu. Bu “en içteki iç çekirdek”, profesör Hrvoje Tkalčić’in açıkladığa göre, Dünya’nın eski tarihinin “fosilleşmiş bir kaydı”. Şimdiye kadar bilim sadece dört katmanı (kabuk, manto, dış çekirdek ve iç çekirdek) tanımıştı. Dünya ile ilgili her şeyi bildiğimizi sanarken dahi yeni şeylerin ortaya çıkması oldukça şaşırtıcı. Bilim insanları, Dünya’nın tüm çapı boyunca beş kata kadar ileri geri hareket eden sismik dalgaları inceleyerek ‘gizli’ çekirdeği buldular – önceki çalışmalar yalnızca tek sekmelere odaklanıyordu.

Bilim insanları Dünya hakkında yeni bir keşifte bulundu

Baş yazar Thanh-Son Phạm’e göre bulgular, iç çekirdeği araştırmak için yeni yollar açıyor. ANU ayrıca, en içteki iç çekirdeğin, Dünya’nın geçmişinde “önemli” bir etkisi olan büyük bir olaya işaret ettiğine inanıyor. Araştırmacıların The Washington Post’a açıkladığı gibi, Dünya’nın manyetik alanının oluşumunu açıklamaya da yardımcı olabilir. Alan, Dünya’yı zararlı radyasyondan koruduğu ve suyun uzaya sürüklenmesini engellediği için yaşamı desteklemede önemli bir rol oynuyor. Bilim insanları dünya hakkında yeni keşiflere de imza atmaya devam edecek ancak bundan önce yeni keşfedilen katmanın dünya üzerindeki önemi ve etkileri gibi noktalara odaklanacaklar. Daha fazla açıklama da yakında gelecektir.

Google, kendi uygulamalarında bile veri gizliliğini koruyamıyor!