Bilim insanları, uyku halinde iletişim kurmayı başardı!

Bilim insanları, uyku halinde iletişim kurmayı başardı!

Bilim insanları çığır açacak bir başarıya imza attı. İşte tüm detaylar.

Bilim insanları, uykunun çeşitli aşamaları sırasında beynin nasıl çalıştığını tasarlayan yeni ve çığır açıcı bir çalışmada, insanların uyurken başkalarını duyabildiğini, anlayabildiğini ve yüz kaslarını kasarak onlara yanıt verebildiğini gösterdi. Nature Neuroscience dergisinde yayınlanan araştırma, uyanıklık ile uyku arasındaki zihinsel durumun önceden düşünülenden çok daha geçirgen olduğunu gösteriyor.

Bilim insanları, uyku halinde iletişim kurmayı başardı!

Fransa’daki Pitié-Salpêtrière Üniversitesi’nden çalışma yazarı Lionel Naccache, “Araştırmamız bize uyanıklık ve uykunun sabit durumlar olmadığını öğretti; tam tersine, onları bilinçli ve görünüşte bilinçsiz anlardan oluşan bir mozaik olarak tanımlayabiliriz” dedi. Yeni çalışma, uyku sırasında dış dünyayla bağlantı pencerelerinin geçici olarak açıldığını öne sürüyor.

Araştırmada araştırmacılar, uyku bozukluğu olmayan 22 kişiyi ve uyku problemleri olan 27 hastayı inceledi. Uyku bozukluğu olan Narkolepsi hastalarının çok sayıda lüsid rüya gördükleri gözlemleyen bilim insanları bir çok araştırmaya ışık tuttu. İnsanlar genelolarak hızlı bir şekilde REM uykusuna (bilinçli rüya görmenin gerçekleştiği aşama) giriyorlar, bu da onları uyku sırasında bilinci incelemek için iyi adaylar haline getiriyor. Uyku sorunu olsun olmasın tüm çalışmada katılımcılarından biraz kestirmeleri istendi ve araştırmacılar onlara, insan sesinin bir dizi gerçek ve uydurma kelimeyi telaffuz ettiği bir test uyguladılar. Katılımcıların, beyin ve kalp aktivitelerinin yanı sıra göz hareketleri kaydedilirken, testte gülümseyerek veya kaşlarını çatarak tepki vermeleri gerekiyordu ve şaşırtıcı şekilde beklenen tepkiler uyku sırasında da verildi.

PUBG MOBILE Wonder Creators Network yatırım planını duyurdu