Bilgisayarı çökerten şarkı sosyal medyanın gündeminde

Windows 11 kurumsal

Hiç aklınıza sırf bir şarkıyı dinlediğiniz için bilgisayarınızın çökebileceği fikri gelmiş miydi? Peki bu durumun geçmişte birçok defa yaşandığını söylesek bize ne tepki verirdiniz?

Bilgisayarı çökerten şarkı sosyal medyanın gündeminde. Teknoloji oldukça büyük bir hızda gelişiyor. Ancak bazen bu hız öylesine baş döndürücü şekilde ilerliyor ki, bu yenilikleri ortaya atanlar bile bazen neyin neden olduğuna anlama veremeyebiliyor. İşte Microsoft’un üst düzey isimlerinden biri olan Raymond Chen tarafından yapılan açıklamada, tam olarak böylesi bir sorunun geçmişte nasıl kafa karıştırdığını gün yüzüne çıkarttı.

Windows 11, bu yılın sonunda üçüncü taraf widget'ları sunacak

Ünlü ekip liderinin Microsoft blog’un paylaştığı ve Windows XP’de yaşanan çökme problemlerinden birini deşifre ettiği o yazısı, bu içeriği okuyanları hem düşündürdü hem de güldürdü. Chen tarafından anlatılan olaylara göre, ismi verilmeyen ünlü bir bilgisayar üreticisi, dizüstü bilgisayar modellerinde Janet Jackson’ın Rhythm şarkısının çalındığı sırada çöktüğünü tespit etti.

Microsoft, yeni deneysel Windows 11 özellikleri deniyor

Bilgisayarı çökerten şarkı sosyal medyanın gündeminde

İşin ilginç yanı, bu çökme hadisesi sadece o bilgisayarda değil, çevrede bulunan diğer pek çok dizüstü bilgisayarda da meydana geldi. İlerleyen günlerde başka bilgisayar üreticilerinin de benzer şikayetlerle ortaya çıkmasından sonra yapılan araştırmalar, bu şarkıda oluşan bazı ses dalgaları ile belirli bir sabit disk modeli tarafından üretilen frekansların rezonansa girdiği ve bu durumun da bilgisayarları çökerttiği anlaşıldı.

Google, Windows ve Android entegrasyonunu geliştirmek için çalışıyor

Tabi bu durumunu hemen yazılımsal bir hamleyle çözen Microsoft ise, sabit disk modeli veya bilgisayar üreticileri hakkında herhangi bir bilgi paylaşmadı. Yani eğer siz de bu şarkıyı dinleyecekseniz ve elinizin altında Windows XP yüklü eski bir bilgisayar varsa, play tuşuna basmadan önce iki defa düşünmenizi öneririz. Ne olur, ne olmaz.

Tablet pazarı tekrardan daralmaya başladı