iPhone cep telefonunu çökerten mesaj nasıl engellenir?

İphone Cep Telefonu Çökerten Mesaj donanım günlüğü

İnternet korsanları gönderdikleri mesaj ile iPhone cep telefonlarını çökertiyor. Peki bu iPhone Cep Telefonunu Çökerten Mesaj  nasıl engellenir?

Öncelikle korsanların gönderdikleri mesajları kullanıcıların açıp açmaması bir şeyi değiştirmiyor. Apple’in şimdilik mesajları engelleyici bir uygulaması yok. Yeni gelecek güncellemeler ile bu sorunun ortadan kalkacağını söylüyor. İphone cep telefonlarına gelen mesajlar ilk önce cihazın yavaş çalışmasına neden oluyor. Ara sıra donmaların yaşanmasıyla birlikte telefonun yazılımı çöküyor. iPhone cep telefonunu çökerten mesaj içeriğinde; yazı, ölümcül mesaj, ülkelere ait bayrak, emoji, Sindhi diline ait karakterler yer almaktadır. Tüm bu olayların gelişmesiyle birlikte cep telefonunu kullanmak mümkün değil.

1000 liraya iPhone olur mu?

Reklam mesajlarından daha zararlı olan bu mesajın özelliği açsanız da, açmasanız da cep telefonunu hemen etkiliyor olmasıdır. İphone cep telefonu çökerten mesaj İOS’un beta sürümünde engellenmişti. İOS’un final sürümünü kullanan kullanıcılar cihazı kullanılamaz hale getiren mesaj ile çaresiz kalıyor.

İphone Cep Telefonunu Çökerten Mesaj Nasıl Engellenir?

iPhone Cep Telefonu Çökerten Mesaj Engelleme

Yapılan araştırmalara göre cep telefonunu çökerten mesajın, mesaj ön izleme özelliği tarafından kaynaklanan açıktan olduğu tespit edildi. Mesaj geldiğinde ekranda yapılan ön izlemede yazı ve İOS karakterleri doğru şekilde okuyamadığından hata alıyor.

İphone cep telefonlarında kısa mesaj, WhatsApp, E-posta, Facebook ve Messenger gibi tüm mesajlaşma uygulamalarına ait ön izleme özelliğini devre dışı bırakın.

İphone cihazlarda İOS beta sürümünü kullanın.

Yazılım güncellemelerini sık sık kontrol ederek yapın.

iPhone Mesaj Önizleme Nasıl Kapatılır?

Ayarlar, bildirim stili, mesajlar yolunu takip ederek seçenekler bölümünden ön izlemeleri göster seçeneğini kapatabilirsiniz.