Apple Güvenlik Sorunuyla Alarma Geçti

Apple Yapay Zekası İçin İşleri Hızlandırdı

Apple, yeni ortaya çıkan bir güvenlik sorunu ile sarsıldı. İşte tüm detaylar.

Moskova merkezli bir güvenlik firması olan Kaspersky, Çarşamba günü Apple ürünlerindeki güvenlik açıklarına ilişkin yeni ayrıntılar sundu. Kaspersky araştırmacıları bunu şimdiye kadar gördükleri en karmaşık saldırı olarak adlandırıyor ve daha önce bilinmeyen bir donanım özelliği hakkında olduğunu söylüyorlar. Saldırı, son dört yıldır onlara karşı kullanıldığı için Kaspersky araştırmacılarının gündemindeydi.

apple

Kaspersky’den Boris Larin Çarşamba günü bir araştırma makalesinde “Bu sıradan bir güvenlik açığı değil” dedi. “Bu güvenlik açığının gösterdiği şey, gelişmiş donanım tabanlı korumaların, bu korumaları aşabilecek saldılar karşısında çaresiz olduğu” ifadelerini kullandı.

Araştırmacıların “Üçgenleme Operasyonu” olarak adlandırdığı güvenlik açığı, bu hafta Almanya’da düzenlenen bir hacker konferansında sunuldu. Karmaşık saldırı, kötü amaçlı bir iMessage ekiyle başlıyor ve süreci başlatmak için karşıdakinin mesaja tıklamasına bile gerek kalmıyor. Saldırıyla birlikte, bir cihaz üzerinde tam kontrol elde etmek, mikrofon kayıtlarını, fotoğrafları, coğrafi konumu ve diğer hassas verileri saldırganın kontrol ettiği sunuculara iletmek için dört farklı sıfır gün güvenlik açığı kullanılıyor. Ars Technica’ya göre bu hack potansiyel olarak Rusya’daki binlerce iPhone’a karşı kullanıldı, ancak Mac’ler, iPod’lar, Ipad’ler, Apple TV’ler ve Apple Watch’lardaki donanım güvenlik açığını ortaya çıkardı. Bilgisayar korsanları, bir Apple aygıtını tam olarak kontrol edememesini sağlayan donanım tabanlı bellek korumalarını atlamayı başararak ilk kez iPhone cihazlar için ciddi bir sorunu ortaya çıkardı.

2024 ve Sonrasını Şekillendirecek 5 Öncü Teknoloji Trendi