Beslenme uzmanı akdeniz diyeti hakkında konuştu

Beslenme uzmanı akdeniz diyeti hakkında konuştu

Beslenme uzmanı meşhur akdeniz diyeti hakkında bazı yorumlarda bulundu. İşte tüm detaylar.

Diyet ve kilo verme konusu tarih boyunca asla eskimeyen konular arasında yer alıyor. Beslenme uzmanı da ünlü akdeniz diyeti hakkında konuştu. Akdeniz diyeti göbek yağını yakmanın anahtarı olabilir. Prevención con Dieta Mediterránea-Plus (PREDIMED-Plus) tarafından yapılan yeni bir çalışma, fiziksel aktiviteyle birlikte uygulanan Akdeniz diyetinin, yağ kazanımı ve kas kütlesi kaybı gibi yaşlanmaya bağlı vücut değişikliklerine karşı koyabildiğini ortaya çıkardı.

Beslenme uzmanı akdeniz diyeti hakkında konuştu

18 Ekim’de JAMA Network Open’da yayınlanan çalışma, diyetin kardiyovasküler hastalıkları önleyip önleyemeyeceğini belirlemek için tasarlandı; ayrıca, üç yıllık bir sürenin ardından vücut kompozisyonu üzerindeki etkiyi ölçmek için bir alt grup da değerlendirildi. Sonuçlar, enerjisi azaltılmış (düşük kalorili) Akdeniz diyetinin ve artan fiziksel aktivitenin yaşlanmaya bağlı kilo alımını ve kas kaybını azalttığını gösterdi. Aşırı kilolu veya obezite ve metabolik sendromu olan toplam 1.521 orta yaşlı ve yaşlı katılımcı iki gruba ayrıldı.

İlk grup, kalori alımını %30 azaltırken ve fiziksel aktivitelerini arttırırken Akdeniz diyetini uyguladı. İkinci grup, kalori kısıtlaması veya fiziksel aktivitede değişiklik olmaksızın Akdeniz diyetini uyguladı. Araştırmacılara göre, ilk gruptaki katılımcılar üç yıllık deney boyunca vücut kompozisyonlarında “klinik olarak anlamlı” değişiklikler yaşadılar. Bu da beslenme uzmanına göre akdeniz diyetinin aslında oldukça sağlıklı olduğunu gösteriyor diyebiliriz.

Kendinden 23 yaş büyük bir kadınla evli olan Hollywood yıldızı çok mutlu