Aralıklı oruçla ilgili yeni açıklamalar

Aralıklı oruçla ilgili yeni açıklamalar

Aralıklı oruç uzun süredir hem kilo vermek hem de sağlıklı olmak için kullanılan bir yöntem, ancak şimdi yeni detaylar ortaya çıktı. İşte tüm detaylar.

Aralıklı oruç, insanların sağlıklı bir kiloyu korumasına yardımcı olabilecek sağlıklı bir beslenme planı olarak son birkaç yılda popülerlik kazandı. Diğer adıyla intermittent fasting denen beslenme şeklinin takip edilmesi gereken sağlıklı bir diyet olup olmadığı konusunda bilim camiasında pek çok tartışma olmuştur. Örneğin geçmiş çalışmalar, aralıklı oruç tutmanın kas kütlesi kaybına neden olabileceğini, zayıf beslenmeye yol açabileceğini, seks hormonlarını etkileyebileceğini veya yeme bozukluğuna neden olabileceğini bildirmektedir. Şimdi, Illinois Chicago Üniversitesi’nden araştırmacılar tarafından yapılan yeni bir çalışma, aralıklı oruçla ilgili dört yaygın efsaneyi çürütüyor. Illinois Chicago Üniversitesi’nde kinesiyoloji ve beslenme profesörü ve bu çalışmanın baş yazarı Krista Varady, Medical News Today’e şunları söyledi:

Aralıklı oruçla ilgili yeni açıklamalar

Bu çalışma için Varady ve ekibi, intermittent fasting ilgili dört yaygın efsaneyi çürütmek için önceki çalışmalardan elde edilen bulguları analiz etti ve aralıklı orucun şunları buldu: kötü beslenmeye yol açmaz, yeme bozukluklarına neden olmaz, aşırı kas yağsız kütlesi kaybına neden olmaz, seks hormonlarını etkilemez.

Varady, ” Sosyal medyada, web sitelerinde çok fazla yanlış bilgi olduğunu fark ettim. Bu fikirlerin bilime dayanmadığını, sadece kişisel görüşlere dayandığını belirtmek için bu makaleyi yazdık” dedi.

Harry Potter Dizisi için Geri Sayım Başladı – Heyecan Dorukta