Google Drive Türkiye’de Engellendi!

google drive

Google’ın bulut depolama sistemi Google Drive ülke genelinde engellendi. Engelleme nedeni resmi olarak açıklanmasa da Berat Albayrak sızıntılarından şüphe ediliyor.

Bulut depolama denilince ilk akla gelen servislerden olan Google Drive’a erişim engeli konuldu. Bulut servisine erişim tamamen engellendi. DNS değiştirerek de girilmeyen servislere erişim sadece VPN yoluyla olabilmekte.

Sadece Google Drive Değil Dropbox’ta Engellendi

Engel sadece Google Drive’a değil aynı zamanda Amerikan bulut depolama servisi Dropbox’a da geldi. Şu an tüm internet servis sağlayıcılar üzerinde engellenmiş olan servislere erişebilmek ne yazık ki mümkün değil.

Neden Engellendi?

Sıkça kullanılmaya başlayan bulut depolama servislerinin neden engellendiği henüz bilinmemekte ancak ortaya bazı iddialar atılımış durumda. Bu iddialardan en önemlisi ise üst düzey devlet görevlilerinin maillerinin bu servisler üzerinden sızdırılması.

RedHack grubu üst düzey bir devlet yetkilisinin maillerini yayınlamıştı. Yayınlanan maillerin Google Drive ve Dropbox üzerinden yayınladığı ve bu nedenle servislerin engellendiği iddia ediliyor.

Eğer bu servislere erişmek isterseniz şu an için tek yolunuz VPN kullanmak.

İşte Drive’ın Yasak Kararı!

Uygun Fiyatlı Oculus Rift Geliyor!