Benzinli otomobiller için sona gelindi

dizel otomobiller 2

Dünya otomotiv üretiminin çok önemli bir bölümünün bulunduğu Avrupa Birliğinde, benzin ve dizel araçların tamamen yasaklanmasına artık bir adım kaldı.

Benzinli otomobiller için sona gelindi. Avrupa Birliği, uzun bir süredir üzerinde çalıştığı yasa tasarısında artık sona geldi. İlk olarak Avrupa Birliği Komisyonu tarafından, 2035 yılından itibaren yeni benzinli ve dizel araç üretiminin tamamen yasaklanmasını ön gören bir öneri sunulmuş ve bu öneri üyelerce kabul edilerek Avrupa Parlamentosuna sunulmuştu.

ucuz elektrikli otomobiller

Avrupa Parlamentosunda tartışmalar eşliğinde görüşülen bu öneri, oy çokluğuyla kabul ederek artık yasalaşmaya oldukça yaklaştı. Bundan sonraki süreçte, Avrupa Birliği’ne üye olan ülkeler, söz konusu yasa tasarısı hakkında fikirlerini beyan ederek oylarını kullanacaklar. Eğer burada da çoğunluk sağlanırsa, 2034 yılı benzinli ve dizel otomobillerin üretilebileceği son yıl olacak ve bundan sonra yani 2035 yılından itibaren birliğe üye hiçbir ülkede yeni içten yanmalı motor teknolojisine sahip araç üretilemeyecek.

dizel otomobiller o

Benzinli otomobiller için sona gelindi

Tabi burada amaç, CO2 emisyonlarını düşürmek. Çünkü elektrikli araç üretimine odaklanılması demek, Avrupa’da üretilen CO2 emisyonlarının yıllık %60’lara varan düzeyde azalması manasına gelecek. Ancak burada da karşımıza bir başka sorun çıkıyor: Batarya krizi.

benzinli otomobiller

Bilindiği üzere son zamanlarda elektrikli otomobillere olan talebin artmasıyla birlikte ilerleyen yıllarda batarya üretimi için hayati önem taşıyan başta lityum olmak üzere birçok mineralde tedarik sorunu çekileceği konuşuluyor. Henüz bu sorun tam olarak çözülememişken, elektrikli otomobillere bu kadar bel bağlamak, otomotiv sektörünün temsilcilerini bir hayli tedirgin ediyor.

Spotify sesli kitaplar uygulamasını sundu!