Spotify sesli kitaplar uygulamasını sundu!

Spotify sesli kitaplar uygulamasını sundu!

Spotify, platformunun bir sonraki hedefi olarak sesli kitap uygulamasına girmek istiyor. İşte tüm detaylar.

Çarşamba günü, şirket yöneticileri, sektör hakimiyeti için bir sonraki hedefleri olarak sesli kitap işini yatırımcılara sundu. Sesli kitapları dikey olarak piyasaya sürdüklerinde yalnızca Spotify bünyesinde olacak değişiklikler değil aynı zamanda yayıncılık sektörü için de büyük sonuçlar ortaya çıkabilir. Spotify CEO’su Daniel Ek, “Sesli kitapların birçok farklı biçimiyle büyük bir fırsat olacağına inanıyoruz” dedi. “Ve podcasting’de yaptığımız gibi, platformu ileri götürecek hamleler yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Spotify’ın bu işe ilk büyük adımı, geçen yıl duyurulan Findaway’i satın almasıyla başladı. Sesli kitap platformu birçok yönden Anchor’a benziyor. Yazarların çalışmalarını oluşturmalarına, dağıtmalarına ve para kazanmalarına olanak tanıyan bir platform olacak. Satın alma ile platform, sesli kitap ekosisteminin önemli bir bölümünü yakalayacak. Spotify’da sesli kitapları denetleyen yöneticinin Anchor’un kurucu ortağı Nir Zicherman olması da son derece yerinde diyebiliriz.

Spotify sesli kitaplar uygulamasını sundu!

Modelin nasıl çalışacağı tam olarak belli değil ancak görünen o ki sesli kitapların en azından bir kısmı ücretsiz olacak. Konuyla ilgili olarak bir şirket sözcüsü “Reklamlardan para kazanmayı sesli kitaplara getirmeyi düşünüyoruz” açıklamalarını kullandı. Podcastleri yüzünden bir çok problem yaşansa da müzik dinleme platformu hala bir numara desek yanlış olmaz.

The Last of Us’ın PlayStation 5’e ne zaman geleceği belli oldu