Apple iMac Pro satmayı sonlandırıyor!

Apple iMac Pro satmayı sonlandırıyor!

Bir iMac Pro satın almayı umuyorsanız, hızlı hareket etseniz iyi olur. 9to5Mac, Apple iMac Pro satışlarının yavaşlatıldığını bildirdi. Satışlar şu an için devam ediyor. Ancak temel 10 çekirdekli Xeon yapılandırmasıyla sınırlandırıldı. Satışlar yüksek ihtimalle üç veya dört hafta sonra sonlandırılacak.

Apple’ın iMac Pro’yu aşamalı olarak kaldırması çok da şaşırtıcı değil. Şirketin yeniden tasarlanmış bir iMac’i tanıtacağı söylentileri mevcuttu. Ayrıca Apple’ın, bu yıl bir ara Mac Pro yenilenmesi yapacağına dair raporları da var. Bloomberg Ocak ayında, revizyonun ekranın altındaki “çeneden” kurtulacağını ve arkası düz bir tasarıma sahip olacağını bildirdi. Apple, Engadget’e, çoğu profesyonel müşterinin 128 GB’a kadar RAMe sahi, parlamayı azaltan nano doku ekran seçenekli bir üst düzey 2020 iMac istediklerini söyledi.

Apple iMac Pro satmayı sonlandırıyor!

Apple resmi olarak henüz iMac Pro’yu sonlandırılmış olarak duyurmadı. Şirket, ürünü “sarf malzemeleri bitene kadar” kullanacak. Ağustos ayında tanıtılan 27 inç iMac, Apple’ın profesyonel iMac kullanıcıları arasında popüler bir seçenek. Apple, iMac Pro’yu 2017 yılında  piyasaya sürdü. Cihaz, oyun, VR ve üst düzey düzenleme ve grafik çalışmalarına odaklanıyor. Apple, bir konferansta cihazı “şimdiye kadarki en güçlü Mac” olarak tanıttı. Böylece cihaz eski Mac Pro serisinin yerini aldı.

Halihazırda iMac Pro belirsiz bir gelecekle karşı karşıya kaldı. Apple’ın şirket içi silikona geçişi, şirketin pro sistem stratejisinin yeniden düşünülmesine yol açacaktı. Halefleri düşünüldüğünde iMac Pro’nun yasını tutmaya gerek yok. Çünkü cihazın yerini fazlasıyla dolduran başka ürünler gelecek.

Türkiye’de sosyal medya kullanım oranları ortaya çıktı: Fena durumdayız!