Borderlands 3 korsana yenik düştü

Borderlands 3

Denuvo’nun son sürümünü kullanan Borderlands 3, 45 günün sonunda korsana yenik düştü. İşte konu hakkındaki tüm detaylar.

PC oyunculuğunun en büyük sorunlarından biri olan korsana hala çözüm bulunabilmiş değil. Günümüzde online odaklı olmayıp da korsana yenik düşmeyen oyun sayısı bir eldeki parmak sayısını geçmiyor.

Oyun geliştiricileri, yapımlarını korsandan korumak için Denuvo’nun son sürümüne güveniyorlardı. Fakat bu da çözüm olmadı.

Denuvo’nun son sürümünü kullanan Borderlands 3, korsana 45 gün dayanabildi. Yaklaşık olarak 1.5 ay önce raflardaki yerini alan yapım, geçtiğimiz gün itibariyle tam anlamıyla kırıldı ve korsan olarak oynanabilir hale geldi.

borderlands 3

Elbette şunu da belirtmemiz gerekiyor. Genel olarak hem yapımcıların, hem de Denovo yetkililerinin temel amacı oyunun çıkar çıkmaz kırılmasını engellemek. Çünkü bir oyun en yüksek satışlara ilk bir ayı içerisinde ulaşıyor. Dolayısıyla yeni çıkan bir oyunun ilk bir ayda kırılmaması büyük önem arz ediyor. Bu açıdan baktığımızda Denuvo’nun son sürümünün Borderlands’in son oyununu yeterli süre boyunca koruduğunu söyleyebiliriz.

Valve açıkladı, EA oyunları Steam’e geliyor