Battlefield 5, 2. Dünya Savaşı’nda geçecek!

battlefield 5

Oyun dünyasının köklü serilerinden biri olan Battlefield, 2018’de yeni oyunuyla, PC ve konsollarımıza konuk olacak. Oyunun yapımcı stüdyosu DICE daha önce yaptığı bir açıklamada, yeni Battlefield oyunu için tanıtım videosunun yapım aşamasında olduğunu ve kısa bir süre sonra oyun severlerle paylaşılacağını duyurmuştu. Bu duyurunun üzerinden çok geçmeden oyun hakkında önemli iddialar ortaya atıldı. Bu iddialara göre yeni Battlefield oyunu “Battlefield 5” ismi ile satışa sunulacak.

Battlefield 5, geçmişe odaklanacak

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yıl raflardaki yerini alan Battlefield 1, 1. Dünya Savaşı’nı konu ediniyordu. Oyun dinamikler bazında son derece kaliteli bir işçiliğe sahip olsa da o günün şartlarından ötürü silah ve araç sıkıntısı oyun severlerin pek de hoşuna gitmemişti. Fakat tarihsel döngüleri hikaye tadında sunmayı başaran yapım, atmosferi ile tam puan almayı başarmıştı.

BF1 ile gelen olumlu tepkiler, DICE’ın yeni oyunda bir diğer tarihsel olayı konu edinmesine zemin hazırladı. Keza ortaya atılan son söylentilerde, Battlefield 5’in 2. Dünya Savaşı’nda geçeceği belirtiliyor.

Elbette Battlefield 5 hakkındaki bu iddia şimdilik netlik kazanmış değil. Fakat daha önce de sıradaki oyunun 2. Dünya Savaşı’nda geçeceğine dair bazı bilgiler vardı. Yani bu durum çok da büyük bir sürpriz sayılmaz.

Ayrıca geçtiğimiz sene Call of Duty WW2’nin 20 milyondan fazla satması, DICE’ın Battlefield 5 kararın da etkili olmuşa benziyor.

Far Cry 5 için yeni tanıtım videosu yayınlandı