Yerli oyun geliştiricilere KDV desteği

oyun

Türkiye’de oyun sektörünün hala kanayan bir yara olduğunu söylemek, çok yanlış olmayacaktır. Dünyanın önde gelen ülkeleri ile kıyasladığımızda Türkiye ile diğer bölgeler arasında adeta uçurumlar var. Fakat eski günlere nazaran ülkemizdeki korsan oyun kullanımının azaldığını söylemek de mümkün. Üstelik artık Türkiye’den de oyun yapımcıları çıkmaya başladı. Elbette bunlar henüz bir eldeki parmak sayısını geçmiş değil fakat yine de bu bile gelecek için umut vaat ediyor. Türkiye’nin teknoloji bazında istenilen seviyelere ulaşması için yerli oyun geliştiricilere fazlasıyla ihtiyaç var.

Yerli oyun geliştiricilere devlet el uzattı

Geçtiğimiz günlerde hükümet, yerli oyun geliştiricilere de engel olabilecek bir karar almıştı. Oyunlardan KDV alınması yönündeki bu karar TOGED (Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği) tarafından masaya yatırıldı. Kararın yerli oyun geliştiricilere ek yük getirdiğini savunan yetkililer, ilgili bakanlarla temasa geçti.

Sonuç olarak bu temaslar sonuç verdi. Hükümet, oyunlara KDV getirilmesi yönünde yayınladığı KHK üzerinde bazı değişiklikler yapma kararı aldı. Bu karar ile birlikte yerli oyun geliştiricilere ait yapımların KDV’den muaf tutulacağı belirtildi.

Bu çok büyük bir gelişme olmasa da yerli oyun geliştiriciler açısından sevindirici bir haber. Dip not olarak şunu da belirtelim. TOGED, Türkiye’de orijinal oyun kullanımının artması için mevcut ÖTV’de de indirime gidilmesi ya da tamamen kaldırılması konusunda önemli çalışmalar yürütüyor. Umarız bu çalışmalar da biran önce sonuç verir.