“Ayrılık güzel, eğer hemen döneceksen…” Müthiş bir MFÖ konseri daha

me12

“Ayrılık güzel, eğer hemen döneceksen…” Ne kadar güzel bir düşünce, öyle değil mi? MFÖ, dün gece Zorlu PSM’de bir kez daha binlerce hayranının karşısındaydı ve yine harika bir konsere imza attı. Beni dün gece en çok etkileyen sözler de bunlardı işte: “Ayrılık güzel, eğer hemen döneceksen…” MFÖ’nün “Kendi Kendine” albümünde yer alan “Aşkın Kenarından” şarkısı, bence konserin parlayan yıldızı idi! Aslında bu şarkı, yeni albümden repertuara eklenen tek şarkı olmasıyla da önemliydi.

“Biz neden buradayız? Çünkü siz buradasınız” – Mazhar Alanson

“Ele Güne Karşı” ile başlayan konser, ardından Mazhar Alanson’un artık klasikleşmiş konuşmaları (Evinizden kalktınız, otobüse bindiniz, buralara geldiniz…), efsane şarkılar, bir müzik dersi ve bolca eğlence ile finale erişti.

Şunu mutlulukla söyleyebilirim ki ilk kez bir konserde Mazhar Alanson’u bu kadar hareketli gördüm. En azından uzun süre sonra ilk kez. Kendine has duruşu ve ağır hareketleriyle bildiğimiz Alanson, bu kez vitesi biraz yükseltmeyi seçti ve bence çok güzel oldu. Ha tabii yanlış anlaşılma olmasın. MFÖ denildiğinde enerji patlaması her zaman Özkan Uğur’dan gelir, ki dün gece de öyle oldu. Bass gitarı, sesi, mimikleri ve hareketli yapısıyla Özkan Uğur’a “yıldızlı 10 puan” veriyoruz hepimiz. Fuat Güner’in de dediği gibi.

Dikkatimi çeken diğer detaylardan söz etmem gerekirse…

– “Benim Hala Umudum Var” şarkısının finalinde oldukça güzel bir elektro gitar solosu vardı. Kısa süreli de olsa alıp götürdü beni. Hatta konser dönüşü evde ilk iş olarak “Her Şey Çok Güzel Olacak” filmini açtım, izledim. Bilmem kaçıncı kez!

– MFÖ konserlerinde Özkan Uğur’un tiyatral “Olduramadım” performansının yeri çok özeldir. Çok hareketli geçer, bilirsiniz. Tezahüratlar gırla, gülmekten yanakların ağırmaya başladığı, gülerken gözlerin bir süreliğine kaybolduğu dakikalar… Ama dün akşam hem Uğur’un sesinde bir yorgunluk vardı hem de şarkı bittikten sonra bu defa tekrarı yapılmadı.

“Sude’siz bir MFÖ konseri mi olur ya!” – Bir MFÖ hayranı

Olmazdı tabii. Yaklaşık 2 saat süren konserin finali Sude ile yapıldı ve bu şarkıda tüm salon ayakta, tüm eller havada idi. Hani, “Birilerine ayıp olur, ama benim sesim kötü falan diye düşünmeyin, eşlik edin. Baksanıza, ben bile şarkı söylüyorum” diyor ya Mazhar ağabey… “İyi ki hâlâ birlikte şarkılar söyleyebiliyoruz” diyerek cevap veriyorum ona ben de. Yeni bir konserde daha görüşmek üzere.

TP-Link Bluetooth Music Receiver inceleme