Microsoft’ta Bir Ayrılık Daha!

marc whitten

Microsoft’un CEO koltuğuna Satya Nadella’nın geçmesiyle şirketin önemli pozisyonlarında görev alan kişilerin tek tek ayrıldığı haberini alıyoruz. Microsoft’tan ayrılanlar kervanına bir yenisi daha eklendi.

marc-whitten

Xbox’ın eski ürün müdürü Marc Whitten, Microsoft’taki görevinden ayrıldığını bildirdi. Whitten’nın, ses ekipmanları üretimi gerçekleştiren Sonos’ta baş ürün müdürlüğü görevini üstleneceği öğrenildi. 14 yıllık Microsoft’un popüler konsolu Xbox serüvenini sona erdiren Whitten görevinden ayrılması nedeniyle bir açıklama yaptı. Whitten’nın açıklaması şöyle;

“Son 14 yılda büyük bir topluma hitap eden bir konsolun ve başarılı büyük bir takımın bir parçası olmaktan inanılmaz zevk aldım. Çünkü gezegenin en büyük ve inanılmaz hayran kitlesi için çalışma fırsatına sahip oldum ve şaşırtıcı bir ekiple çalıştım. Bu kadar sevilen bir ürünün bir parçası olmak kariyerimin dönüm noktası oldu. Buradan ayrılmak benim için oldukça zorlu bir karardı. Ama hiç bir şüphem olmadığı için ayrılıyorum. Çünkü Xbox şuan oldukça yetenekli ellere sahip bir ekibin ellerinde güvende buna eminim.”

Microsoft’ta yaşanan bu ayrılıktan sonra yerine eski takım arkadaşlarından birisi olan Terry Myerson’un geleceği konuşuluyor. Bakalım Microsoft ayrılık rüzgarı ne zaman sona erecek?