Avrupa akıllı telefon pazarı için yayınlanan rapor şaşırttı

En iyi kamera

Counterpoint Research’ün verilerine göre akıllı telefon pazarındaki son durum netleşti. Yayınlanan rapor sektörün Avrupa pazarında son durumunu gözler önüne serdi. İşte detaylar.

2013’ten bu yana Avrupa akıllı telefon sevkiyatları için kötü bir döneme girildi denebilir. İkinci çeyrekte pazar, sevk edilen toplam 40,3 milyon adet için ilk çeyreğe kıyasla %13 düşüş gördü. 2020’den bu yana en kötü 2. çeyrek de şu anda yaşanıyor. Bunun sebebi de mevcut çip krizi ve global enflasyon olabilir.

Geçen yılın ikinci çeyreğine kıyasla pazar %11 düştü. Savaş, kötü ekonomi ve COVID-19’un yeniden canlanması akıllı telefon üreticilerini engelledi. İlk bakışta Samsung ve Apple başarılı olmuşlardı. Sevkiyatları ve pazar payları geçen yılın aynı dönemine göre arttı. Ancak, her ikisi de bu yılın ilk çeyreğinden itibaren keskin bir düşüş yaşadı.

Avrupa akıllı telefon pazarı için yayınlanan rapor şaşırttı

Samsung’un durumuna bakılırsa şirket uzun süredir yaşadığı en kötü dönemi yaşıyor diyebiliriz. Oyunda başka bir faktör daha var. Samsung, bu yıl sevkiyatlarda düşüşe neden olacak bir hamle yaptı, yani Rusya’dan çekildi.

Aynı şey Counterpoint’e göre Apple için de geçerli. Sevkiyatlar, popüler iPhone SE’nin (2022) arkasında yükseldi, ancak toplam sevkiyatlar, Apple’ın Rusya pazarından çekilmesinden bu yana olabileceği kadar yüksek değildi. Xiaomi, Samsung’un durumunun tam tersini yaşadı. Avrupa’daki durum ne yazık ki iç karartıcı. Avrupa’daki birçok ülke çökmeye yaklaşıyor ve Rusya ve Ukrayna’nın ötesinde birçok ülkede, örneğin Fransa, Almanya ve Birleşik Krallık’ta iç siyasi gerilimler artıyor.

Lamborghini elektrikli otomobil konusunda bekleyip görecek