Avengers Endgame, Titanic’i geride bıraktı!

avengers endgame

Vizyondaki 2. hafta sonunu da geride bırakan Avengers Endgame şimdiden Titanic’i geride bırakmayı başardı. İşte konu hakkındaki tüm detaylar.

2019’un en çok merak edilen filmlerinden biri olan Avengers Endgame geçtiğimiz Nisan ayının sonlarına doğru vizyona girmişti. İlk 3 günde 1.2 milyar dolarlık hasılata ulaşarak erişilmesi güç bir rekora imza atan Endgame, geçtiğimiz hafta sonunda da başarısını sürdürdü.

Gösterime girdiği hemen hemen bütün ülkelerde kapalı gişeyle açılış yapan Endgame, ülkemizde de 2 milyon seyirci barajını geçmiş bulunuyor.

Endgame 2.2 milyar dolara ulaştı!

Geçtiğimiz hafta sonu pek çok ülkede zirveyi kimselere bırakmayan Endgame, dünya genelinde 2.188 milyar dolarlık hasılata erişerek, tüm zamanların en yüksek hasılata erişen 2. filmi olmayı başardı. Daha önceden ikinci sırada Titanic yer alıyordu.

Hali hazırda dünyanın en çok hasılat elde eden filmi James Cameron imzası taşıyan Avatar. Eğer Avengers bu tempoyla yoluna devam ederse Avatar’ı geçerek dünyanın en çok hasılata ulaşan filmi olması içten bile değil.

Bu arada dip not olarak belirtelim. Box Office Mojo verilerine göre Avatar 2.788 milyar dolar, Titanic ise 2.187 milyar dolarlık hasılata ulaşmıştı. Endgame ise 1.288 milyar dolar ile 2. sıradaki Titanic’i alaşağı etti.

Geçtiğimiz yıl vizyona giren Avengers Infinity War ise 2.048 milyar dolarlık gişeye ulaşmıştı. Görünen o ki Endgame, her açıdan Marvel sinematik evrenine damga vuran bir final filmi olmuş.

Game of Thrones 8. sezon 5. bölüm yayınlandı