Asus’tan Yeni Ekran Kartı Geliyor

Asus’tan Yeni Ekran Kartı Geliyor

Tayvanlı bilgisayar bileşenleri üretici Asus, ekran kartı üretimine hız kesmeden devam ediyor.

Asus’un piyasaya süreceği yeni ekran kartı Maxwell mimarisini destekleyecek. Bu ekran kartında tıpkı diğer modellerde olduğu gibi çift aktif fan’a yer verilecek.

Asus bu ekran kartını yakın bir zaman içinde piyasaya sürecek. Yeni ekran kartını oyuncular Bear –Ayı- olarak çağıracak; çünkü Asus yeni ekran kartıyla üst seviye oyunculara hitap edecek.

Asus Nvidia GeForce GTX 750 Ti; orta seviye olarak tabir edilen GTX 750 grafik işlemcisini kullanıyor. Öte yandan son zamanlarda işlemcilere dâhil edilen –Yani yongasetlerine- grafik işlemciler, ekran kartı pazarının durgunlaşmasına neden oluyor.

Asus’tan Yeni Ekran Kartı Geliyor
Asus’tan Yeni Ekran Kartı Geliyor

Bu durgunluktan en fazla etkilenenler ise büyük harici ekran kartları. Yeni model GTX 750 Ti’nin gücü tatlı sertlikte. Ekran kartındaki Maxwell ikinci kuşak bir GPU.

Yani birinci kuşağa göre daha güçsüz bir GPU. GeForce GTX 750 Ti Strix 4GB; GM107 GPU (640 CUDA çekirdeğine) 1.124 MHz saat frekans, 1,202 Gölgeleme, 5.4 GHz de bellek hızına sahip. Ekran kartının 2 GB’lık sürümü 160 dolar yaklaşık olarak 400 TL fiyat etiketine sahip olacak.

iPhone 7, 8MP Kamera İle Geliyor!