Asus yeni Zenfone ailesi ile mutluluğu yakalayacak mı?

ASUS ZenFone Selfie

#İŞBİRLİĞİ

Asus dün yaptığı bir lansmanla Zenfone ailesinin yeni üyelerini bizlerle tanıştırdı. Peki, Tayvanlı firma mobil pazarda aradığını bulabilecek mi?

İlk kez CES 2015 fuarında gördüğümüz Asus Zenfone 2, 4 GB sistem belleği ile bir anda Android ekosisteminin yaşayan efsanesi haline geldi. Ülkemiz pazarına Haziran ayı gibi giriş yapan Zenfone 2, ilk nesil Zenfone‘dan hem performans hem tasarım hemde fiyat anlamında daha üstündü. PC ve donanım tarafında en yüksek komponentler kullanan ve bu yapıyı Republic of Gamers serisi altında birleştiren b’un mobil tarafta en üst segmente hitap etmemesi ise ironinin ötesinde tuhaf bir karardı.

Asus ve dünyanın en büyük 3. telefon üreticisi Lenovo amiral gemisi modelleri olmadan yollarına devam ediyorlar. Belki Zenfone 2 Asus için bir amiral gemisi ama rakiplere bakıldığında enfone 2 halen orta segment bir telefon. Intel’in Asus’un ayağına bağlı bir pranga olduğunu düşündüğümüz bir ortamda geçtiğimiz gün Asus yeni Zenfone ailesini bizlere tanıttı.

Tanıtımın en ilginç yönü ise kesinlikle ama kesinlikle 6 inç Zenfone 2 Laser değil; Asus‘un Intel platformundan Qualcomm platformuna geçiş yapmasıydı. Asus‘un bu noktada yine oldukça agresif davrandığını görüyor ve bir anda Intel‘i sildiğine şahit oluyoruz. Zira Zenfone Go’da bile Intel ortaklığından kaçılıyor. Asus yetkilileri her ne kadar “biz her plaformla ortaklaşa çalışıyoruz” deseler de Asus‘un Intel platformundan vazgeçmesinin olumlu izlerinin ileride çok daha fazla hissedeceğinden eminiz.

Asus 3 farklı telefon tanıttı

Asus Zenfone Go

Asus‘un fiyat odaklı telefonu Zenfone Go‘nun 699 TL fiyatının aynı donanıma sahip telefonlardan çok daha uygun olması Asus’un yüzünü güldürebilir. Android ekosisteminde satılan telefonların %86’lık kısmının halen 249 dolar ve altı olduğu göz önüne alındığında ne demek istediğimiz daha iyi anlaşılabilir.

Zenfone Go

Telefonun genel performansını deneyimleme alanında test ettik ve bir sorunla karşılaşmadık ama genel kullanım testlerini yapmadan telefonun performansı ve günlük kullanım senaryosu hakkında bir şey söylemek yanıltıcı olacaktır.

64 bit MediaTek MT6850 işlemci ve 2 GB RAM kullanan Asus Zenfone Go 16 GB arttırılabilir hafıza ve 5 inç HD IPS ekranı ile giriş seviyesi kullanıcıların tüm ihtiyaçlarını karşılayacaktır diye düşünüyoruz. Bu noktada TeknoSA Preo P1, Huawei G7, HTC Desire 610, Casper Via V3 ve General Mobile Discovery Quadro ile karşılaştırabileceğimiz Zenfone Go; Preo P1’den HTC Desire 610’dan, Casper Via V3’ten ve General Mobile Discovery Quadro’dan daha fazla donanım, Huawei G7’den de daha uygun fiyatlı olmasıyla öne çıkıyor.

Kısacası siz ne düşünürsünüz bilemiyoruz ama lansmanın yıldızı Asus Zenfone Go gibi görünüyor…

Asus Zenfone 2 Laser

Asus bu segmentte 3 farklı ekran boyutuyla karşımıza çıkıyor. Asus yeni nesil Zenfone 2 Laser‘da adından da anlaşılabileceği üzere Lazer Odaklama donanımı kullanıyor. Geçtiğimiz yıl tanıtılan LG G3 ile tanıştığımız bu donanımın odaklamaya olan pozitif etkisi ise tartışılmaz bir gerçek…

5 inç, 5,5 inç ve 6 inç ekran seçeneği ile karşımıza çıkan Asus bir ilki gerçekleştirerek 6 inç boyutunda ki Zenfone 2 Laser tanıtımına ülkemizden başlayarak Türkiye pazarına ne kadar önem verdiğini gösterdi.

Zenfone 2 Laser

5 inç boyutunda Asus Zenfone 2 Laser 899 TL’den (Snapdragon 410)

5,5 inç boyutunda Asus Zenfone 2 Laser 999 TL’den (Snapdragon 410)

İlk kez ülkemizde tanıtılan 6 inç boyutunda Asus Zenfone 2 Laser ise 1099 TL’den satışa sunulacak. (Snapdragon 615)

Burada fazla seçenek olması kafa karıştırıcı olsa da en basit tabirle 999 TL’ye Snapdragon 410’lu bir telefon almak pek mantıklı görünmüyor. Özelilkle Vodafone Smart 6 ve Turkcell T60 varken…

Asus’un bu fiyat segmentinde ki en iyi kameraya sahip olduğunu söylemek ise kısa sürede yaptığımız testlerde ortaya çıkacak değil ama deneyimleme alanında yaptığımız testlerin oldukça olumlu sonuçlandığını söyleyebiliriz. Telefon elimize ulaştığında detaylı karşılaştırmaları sizler için yapacağız…

Bu segmentte ekranı biraz büyük gibi görünse de Asus Zenfone Laser 6 inç en iyi telefon  gibi görünüyor. Keşke RAM 3 GB olsaydı…

Asus Zenfone Selfie

Asus son olarak bize Zenfone Selfie isimli telefonunu da tanıttı. Tek ekran boyutu seçeneği ile gelen Asus Zenfone Selfie‘nin 1,5 GHz hızında çalışan Snapdragon 615 ile geldiğini belirtelim. 5,5 inç Full HD ekrana sahip olan Zenfone Selfie’nin önünde ve arkasında 13 megapiksellik kamera sensörü bulunuyor. Zenfone 2 Selfie’nin nasıl bir performans gösterdiğini yapacağımız karşılaştırmalı testler ile ortaya koyacağız…  1299 TL ile psikolojik sınırda duran Zenfone Selfie 2’nin en büyük rakibi HTC Desire Eye’den daha fazla donanıma ve daha az fiyata sahip olduğunu görüyoruz.

hOgjVZiBwmHzWGOb_setting_fff_1_90_end_500

Asus yeni nesil Zenfone 2 ailesi ile orta segmenti domine etmeye çalışıyor. Peki Asus neden 799 TL’lik bir ürün ile bizleri tanıştırmadı derseniz; biraz daha beklemenizi öneririz zira Asus’un bu fiyat segmentinde bir akıllı saat tanıtması oldukça mümkün görünüyor.

FiqmvgzfEEjRexs6_setting_fff_1_90_end_500

Bakalım ilerleyen günler neler gösterecek?

Peki, sizce Asus yeni nesil akıllı telefonları ile başarıyı yakalayabilecek mi?

 

 

 

 


Yorumlar kapatıldı.