Xiaomi Pad 6 akıllı tablet: İş için üretildi, kolaylık için tasarlandı

fsdghgrey

#İŞBİRLİĞİ

Çinli teknoloji üreticisi Xiaomi, bu kez bir akıllı tabletle karşımızda. Xiaomi Pad 6, hem gündelik yaşantınızda hem de iş süreçlerinizde yanınınzdan ayırmayacağınız bir ürün. Tıpkı şirketin de dediği gibi, “İş için üretildi, kolaylık için tasarlandı.” Şimdi isterseniz bu ürünün detaylarına birlikte bakalım.

Xiaomi Pad 6, gri, altın ve mavi olmak üzere 3 farklı renk seçeneğiyle teknoloji severlerin beğenisine sunuluyor.

Tablet, metal malzeme kullanılarak hazırlanmış tek parça gövdeye sahip. Köşelerden yumuşatılmış hatları ve arka tarafta pürüzsüz bir yüzeyi bulunan ürün, 6.51mm kalınlıkta ve 490 gram ağırlıkta. Bu değerlerin sevindirici olduğunu söylemek mümkün. Ama öte yandan, arka taraftaki kamera çıkıntısına dikkat etmekte yarar var. Ön tarafa geldiğimizde, ekranın etrafındaki siyah çerçevenin büyüklüğü de dikkatlerden kaçmıyor.

Xiaomi Pad 6, 11 inç büyüklükte bir ekrana sahip

Büyük bir ekran değeri olarak göz önünde bulundurabiliriz. Bu LCD ekran, 2880×1800 çözünürlük sunuyor ve Gorilla Glass 3 koruma teknolojisi sayesinde hafif darbelere ve çizilmelere karşı daha dayanıklı yapıyla geliyor.

DCI-P3 desteği ve göz konforu için sertifikası bulunan ekran, aynı zamanda 144Hz tazeleme değeri sunuyor. Bu sayede özellikle iyi grafikli oyunları ve yüksek çözünürlüklü video içerikleri tüketirken akıcı ve net detaylarla karşılaşabiliyorsunuz. Haliyle ekranın büyük olması tek başına yeterli değil. Bu tip sevindirici özellikler de olmalı.

Unutmadan, ekran tarafında daha canlı renkler, daha iyi ışık ve daha iyi görüntü için HDR 10 ve Dolby Vision teknolojileri de mevcut.

Xiaomi Pad 6 akıllı tablet: İş için üretildi, kolaylık için tasarlandı

Xiaomi, bu akıllı tabletinde Qualcomm’un 7nm üretim süreciyle hazırlanan Snapdragon 870 çipsetine yer veriyor

Buna ek olarak 8GB RAM ve 256GB dahili depolama faktörleri de var. RAM tarafında LPDDR5, depolama tarafında da UFS 3.1 detaylarına yer verildiğini belirtelim. Tüm bunların anlamı, güncel teknolojilerle bezeli ve yüksek performans sunmayı hedefleyen bir tablet bu.

Android 13 işletim sistemiyle gelen ürün, kullanımı kolay bir arayüze sahip. Tabii güçlü bir işlemci ve büyük bir ekrana sahip tablette, aynı anda birden fazla işlem yapabilme isteği de oluşacaktır. Ürün, bunu da sunuyor. Ekranı ikiye bölerek iki farklı uygulamayla ilgilenebilir, hatta aynı anda 4 farklı uygulamaya kadar kullanım gerçekleştirebilirsiniz. Tabii bu esnalarda ister istemez performans düşüşleri gözlenebiliyor.

Cihazda, Angry Birds 2 ve Mighty Doom gibi renkli grafiklere ve gelişmiş fiziklere sahip oyunları rahatlıkla deneyimleyebilirsiniz. Uzun süreli oyun deneyimlerinde, az da olsa cihazın ısındığını fark ediyorsunuz. Bunu da not olarak düşelim.

Xiaomi Pad 6 akıllı tablet: İş için üretildi, kolaylık için tasarlandı

Kameralar

Tabletin arka tarafında 13MP, ön tarafında da 8MP kameralara yer veriliyor. Arka kamera ile 4K 30FPS, ön kamerayla da 1080p 30FPS videolar çekebilirsiniz. Tabii beklentileriniz çok da yüksek olmamalı.

Ön kameranın en işe yaradığı nokta ise, tahmin edileceği üzere internet üzerinden gerçekleştirilen online toplantılar. Kamera, siz sunum yaparken hareket halinde olsanız bile sizi ekranın merkezinde tutabiliyor. Burada, ürünün mikrofon ve hoparlör sistemi de iyi bir iş çıkarıyor diyebiliriz.

Kamera, iyi ışıklı ortamlarda iyi bir kalite sunabiliyor. 4 mikrofon ve 4 hoparlörden oluşan işitsel sistem de ortam seslerini olabildiğince bastırarak berrak iletişimlerin kurulmasına yardımcı oluyor. İşitsel tarafta Dolby Atmos desteğinin olduğunu da belirtelim.

Pil ve hızlı şarj detayı

Bluetooth 5.2 ve Wi-Fi 6 gibi gelişmiş kablosuz bağlantı teknolojilerine sahip olan tabletimiz, aynı zamanda pil kapasitesiyle de gün içinde sizi yarı yolda bırakmayacaktır.

Xiaomi Pad 6 tabletimizde 8840 mAh değerde pil bulunuyor ve 33w hızlı şarj değeri sunan adaptör ile şarj edilebiliyor. Ürün, yaklaşık bir buçuk saatte tamamen şarj olabiliyor. Böylece tek şarj ile 16 saate varan video izleme deneyimleri ya da tek şarj ile 66 saate varan müzik dinleme deneyimleri yaşayabilirsiniz. Tek şarj ile toplam okuma değeri ise, 23 saat.

HUAWEI MatePad Air inceleme: İster tablet, ister laptop gibi kullanın!