ASUS, yeni akıllı bilekliğini piyasaya sürmeye hazırlanıyor

aa4

Tayvanlı teknoloji devi ASUS dünyanın ilk parmak ucu nabız indeksi ölçümünü destekleyen VivoWatch 5 AERO’ı tanıttı.

Yeni ASUS sağlık ve fitness giyilebilir cihazı, tıbbi sınıf triyot tek uçlu EKG elektriksel algılama teknolojisi ile donatılmış durumda. Akıllı bileklikte iki kanallı bir PPG optik algılama bileşenleri bulunuyor, bunun ile beraber parmak ucu nabız testi desteğinin dahil edilmesi  akıllı bileklik kategorisi için bir devrim diyebiliriz. VivoWatch 5 AERO, bir nabız dalga indeksi test etme özelliğine sahip ve kullanıcının sağlık durumu hakkında detaylı bilgi verebilecek durumda.

Cihaz; EKG işlevi, kan oksijen izleme sertifikasına sahip. Akıllı bileklik kullanıcısı bu sağlık parametrelerini parmak uçları ile kolayca ölçebilir. Bu, kalp atış hızı, gevşeme indeksi, uyku kalitesi ve diğer sağlık ve zindelik ölçümlerini doğrulayabilir.

ASUS

VivoWatch 5 AERO aynı zamanda giyilebilir bir fitness cihazıdır. Desteklenen çeşitli özelliklerin yanı sıra koşu hızınızı, kat edilen mesafeyi, seyahat yolunu ve koşu temponuzu kaydedebilir. Yüzme, yoga, koşu ve yürüyüş dahil olmak üzere çeşitli spor modları bulunuyor.

s123

Bilekliğin tek şarjla 7 günlük pil ömrü vardır ve yalnızca 30 gr ağırlığındadır. 5ATM olarak derecelendirilmiştir ve su altındayken bile korunur. Asus VivoWatch 5 AERO manyetik şarjı destekliyor. Yeni Asus sağlık ve fitness bilekliği için 121 dolarlık fiyat etiketi bulunurken, ilk olarak Çin’de satışa çıkacak.

Audi, yapay zeka ile tasarım konusunda devrim yaratacak