Amazon CEO’su uzaktan çalışanlara sert çıktı

Amazon, 'ciddi' depo yaralanmalarının yarısından fazlasından sorumlu bulundu

Amazon CEO’su Andy Jassy, uzaktan çalışma konusunda ısrarcı davranan çalışanlarına sert çıktı: Ya ofise gelin ya da başka yerde iş bakın!

Pandemi döneminde hayatımıza giren şeylerden biri de uzaktan çalışma alışkanlığı oldu. Pandemi döneminde insanların mümkün olduğunca az temas etmesi için oldukça etkili olan bu yöntem, pandemi şartları sona erdikten sonraysa teknoloji şirketleri için tam bir baş belasına döndü. Çünkü şirketler çalışanlarına sağladıkları bu imtiyazı geri almakta zorlanıyorlar. Pandemi döneminde evlerinde çalışanların pek çoğu bu şekilde devam etmek istiyor. Bu yüzden şirketlerin aksi yöndeki isteğine rağmen ofislere dönmek konusuna pek yanaşmıyor. Ancak çalışanların bu isteksizliği uzadıkça teknoloji şirketlerinin tutumu da sertleşiyor.

Hatırlarsanız Elon Musk ve Mark Zuckerberg gibi teknoloji patronları son aylarda evde çalışanları sert bir dille uyararak ofislere dönme konusunda uyarmıştı. Bu hafta onlara Amazon CEO’su da katıldı. Uzaktan çalışma konusunda ısrar eden Amazon çalışanlarını açık açık azarlayan Andy Jassy, bu çalışanlara ya ofise dönün ya da şirketten ayrılın diyerek ültimatom verdi.

Amazon, Apple, Microsoft, Meta ve Google, engelli kişiler için yeniliklerini duyurdu

Business Insider’ın ele geçirdiği şirket içi yazışmalara göre Andy Jassy, bu hafta çalışanlara gönderdiği mesajda, ofislere dönmeyenlerin kendilerine başka yerde iş bakmalarını söyledi. Amerikalı teknoloji devi, pandemi şartları biraz yumuşadıktan sonra çalışanlarının ofise dönmelerini isteyen ilk şirketlerden biriydi. Ancak buna rağmen şirket hala istediği sonucu alamamış gibi görünüyor. Çünkü şirketin haftanın en az üç günü ofiste çalışma isteğini yerine getirmeyen ya da buna karşı tavır sergileyen çalışanlar var. Görünen o ki Jassy bu sert uyarısıyla bu çalışanları da hizaya getirmeye çalışıyor. Bunun nasıl sonuç vereceğini ise bekleyip göreceğiz. Halihazırda çalışanlarıyla arası gergin olan Amazon yönetimi, bir anda şirket genelinde bir memnuniyetsizlikle de karşılaşabilir.

NVIDIA yapay zeka sayesinde gelirini katladı