Asus ROG Phone 6D ve 6D Ultimate resmen tanıtıldı

Asus ROG Phone 6D

Piyasadaki en güçlü akıllı telefonlar listesinde zirveye oynayan ASUS Rog Phone 6D ve 6D Ultimate resmen tanıtıldı.

Akıllı telefon pazarında ASUS’un adını çok sık duymuyor olsak da şirket bu alanda da varlığını sürdürüyor. Tayvanlı teknoloji şirketi, bu yaz hem oyun telefonları ROG Phone 6 ve 6 Pro’yu hem de yeni amiral gemisi akıllı telefonu Zenfone 9’u kullanıcılarla buluşturdu. Ancak şirket bununla da yetinmedi ve dün akıllı telefonlarına iki yeni model daha ekledi. Son dönemde çeşitli sızıntılar ve söylentilerle gündemimize taşınan ASUS Rog Phone 6D ve 6D Ultimate resmi olarak tanıtıldı.

Hatırlarsanız ROG Phone 6D, kısa süre önce AnTuTu performans testinde görülmüştü. AnTuTu’da yer alan bilgiler gösterdi ki Dimensity 9000+ yonga setinden güç alan ASUS ROG Phone 6D, piyasadaki en güçlü telefonlardan biri olacak. Hatta belki de en güçlüsü olacak. Çünkü ROG Phone 6D, AnTuTu’nun son paylaştığı en güçlü telefonlar listesinin zirvesinde yer alan Asus ROG Phone 6 Pro’dan bile daha yüksek bir puan aldı.

asus rogphone 6d

Hem ASUS Rog Phone 6D hem de 6D Ultimate, Dimensity 9000+ yonga setinden güç alıyor. İki telefon arasındaki en kayda değer fark ise dahili depolama alanı konusunda karşımıza çıkıyor. Rog Phone 6D’nin en üst modeli 16 GB RAM ve 256 GB dahili depolama alanı ile geliyor. 6D Ultimate’ın 16 GB RAM’e sahip en üst modelinde ise dahili depolama alanı 512 GB.

Bunun dışında iki telefonun teknik özellikleri arasında kayda değer bir fark bulunmuyor. Her iki telefonda 6.78 inçlik OLED ekranla geliyor. Ekranın yenilenme hızı ise 165Hz.

Kamera tarafına geldiğimizde karşımıza üçlü bir arka kamera sistemi çıkıyor. Bu üçlü kameranın ana lensi 50 megapiksel. Ona 13 megapiksellik geniş açılı lens ve 5 megapiksellik makro kamera eşlik ediyor. Selfie kamerası ise 12 megapiksel.

6000 mAh’lık bir bataryaya sahip olan telefonda 65W hızlı şarj özelliği bulunuyor.  Telefonun standart versiyonunun fiyatı yaklaşık 800 pound. Ultimate versiyonunun fiyatı ise 1200 pound. Ancak Ultimate versiyonu ile birlikte bir de AeroActive Cooler 6 soğutma sistemi geliyor.

Realme Watch 3, Avrupa’da satışa çıkıyor