Asus ROG Phone 6 özellikleri sızdırıldı

Asus ROG Phone 6

Asus tarafından üretilen ve yakın bir zamanda raflardaki yerini alması beklenen Asus ROG Phone 6, Geekbench test sonuçlarıyla kendini gösterdi.

Asus ROG Phone 6 özellikleri sızdırıldı. Asus her ne kadar dünyanın en önemli bilgisayar üreticilerinden biri olsa da, iş akıllı telefon pazarına gelince şimdilik biraz tutuk gittiğini söyleyebiliriz. Bu durumu değiştirebilmek için elinden geleni yapan teknoloji devi, son olarak yeni bir amiral gemisi üzerinde çalıştığını duyurmuştu.

Asus ROG Phone 6

Bugüne kadar ismi dışında pek bir bilgi edinemediğimiz Asus ROG Phone 6, ilk defa detaylı bilgileriyle kendini gösterdi. Geekbench test sonuçlarıyla karşımıza çıkan yeni amiral gemisi model, gerçekten oldukça üst düzey özelliklerle donatılmış vaziyette.

6,78 inç büyüklüğe ve 165Hz yenileme hızına sahip ekranıyla dikkat çeken ROG Phone 6 gücünü Qualcomm’un amiral gemisi yonga seti olan Snapdragon 8+ Gen 1 işlemcisinden alacak.

Asus ROG Phone 6 1

Asus ROG Phone 6 özellikleri sızdırıldı

Testte 16GB RAM kullandığı görülen telefonun daha düşük bellek seçeneklerine sahip olup olmadığıysa şimdilik bilinmiyor. Ancak eğer 16GB RAM seçeneği, bu model için giriş seviyesiyse işte o zaman diğer markaların işi bir hayli zor demektir.

Asus ROG Phone 6

Bu haliyle tek çekirdek işlemci testinden 1323 puan alan ROG Phone 6, çoklu çekirdek testinden ise 4238 puanı cebine koyuyor. Açıkçası bu donanımlarla puanların biraz daha fazla olması beklenirdi ancak bu seviyelerde yine oldukça yeterli.

Son olarak telefonun 65W hızlı şarj desteğine sahip 6.000mAh’lık bataryayla geleceğini, işletim sistemi olaraksa Android 12’yi kullanacağını söyleyelim.

Steam yaz indirimleri sonunda başladı