Sağlık Bakanlığı Hayat Eve Sığar uygulaması yayınladı

Sağlık Bakanlığı Hayat Eve Sığar

Coronavirüsü nedeniye yaşadığımız Covid-19 salgınına karşı geliştirile #EvdeKal kampanyası için T.C. Sağlık Bakanlığı Hayat Eve Sığar adlı yeni bir uygulama yayınladı.

Sağlık Bakanlığı Hayat Eve Sığar uygulaması, bakanlığın salgınla mücadele için ilk günden beri kullandığı Hayat Eve Sığar söylemiyle, insanlarımıza bilgi ve duyurular yapmak amacını taşıyor.

Uygulama, Covid-19 konusunda bilgilendirmek, yönlendirmek ve yaşanabilecek salgın hastalık ile ilgili riskleri en az seviyeye indirmek ve yayılmasını önleme amaçlı bir uygulama.

Bakanlık tarafından vatandaşlara sunulan HayatEveSığar uygulaması ile hastalık belirtileri de kontrol edilebiliyor. Bunun için, telefon numaranız ile doğrulama yaparak adım adım size sorulan soruları cevaplamanız gerekiyor.  Ardından, durumunuz şikayetlerinize göre değerlendiriliyor ve nasıl davranmanız gerektiğine göre yönlendirme alabiliyorsunuz.

Sağlık Bakanlığı Hayat Eve Sığar

Elbette, bu yönlendirmeler sadece öneri niteliği taşıyor ve nihai bir sonuç/kesinlik içermiyor. Uygulama kesin sonuç almanız için doktora danışmanız gerektiğini hatırlatıyor.

Aynı zamanda harita üzerinde hastane, eczane, market zincirleri, metro ve duraklar gibi temel ihtiyaç noktalarına kolayca ulaşabiliyorsunuz. Uygulama üzerinden, evde izolasyon, enfekte kişiler ve riskli bölgelerin yoğunluğunu görebilirsiniz.

SpaceX astronot ekibine iki isim daha katıldı

Ailem bölümü ise aile bireylerini merak edenler, yaşlılarını ve çocuklarını takip etmek isteyenler için önemli. Takip etmek istediğiniz yakınlarınızı ekleyerek, ilgili kişinin bu uygulamayı yükleyip, uygulama üzerinden onay vermesi durumunda onların konum bilgilerini görebilirsiniz., Ayrıca, bulundukları bölgelere göre risk durumlarını takip edebilirsiniz.

Uygulamaya AppStore’dan veya Google Play üzerinden erişebilirsiniz.