Aşı yaptırmayanlar için kötü haber!

Koronavirüs ilacı fiyatıyla

Ankara Şehir Hastanesi Acil Servis Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Hakan Oğuztürk aşısızlara kötü haberler verdi. İşte konunun detayları.

Aşı yaptırmayanlar için kötü haber! Ankara Şehir Hastanesi Acil Servis Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Hakan Oğuztürk son dönemde yoğun bakımları aşı olmayanların doldurduğunu vurguladı. Oğuztürk, özellikle son birkaç haftada aşı olmayanların vaka artışında büyük ve önemli bir rol üstlendiklerini belirtti. Oğuztürk şunları söyledi;

Şu anda pandemi, ‘aşısızların pandemisi’ posizyonuna evrilmiş durumda. Gelen vakaların çoğunluğu hiç aşı yaptırmamış ve eksik doz aşı yaptıran kişiler. Eksik aşı yaptıranların tam doz aşı yaptıranlara göre hastalanma riski oldukça fazla. ‘İkinci doz aşı yaptırdım; ama yine de hastalandım’ diyorlar. Çünkü ikinci doz aşıyı yaptırdıktan 3-4 gün sonra koronavirüse yakalanıyorlar. Ama ikinci doz aşıdan iki hafta sonra koruyuculuk sağlanıyor. ‘Ben aşı oldum sonra da hastalandım’ veya ‘aşı oldum ama yine de Kovid-19’a yakalandım’ diyenlerin, aşının gerçek faydasını gölgelemeye yönelik bilinçli ya da bilinçsiz açıklamaları doğru değil. Bu yaklaşımlar gerçekten çok uzak.

asi

Aşı yaptırmayanlar için kötü haber!

Daha önce de farklı uzmanlarda benzer açıklamalar görmüştük. Aşı olmayanların yoğun bakım ve hastaneye yatışları çok daha fazla oluyor. Ayrıca ölüm vakalarında da aşı olmayanlar başı çekiyor. Şu sıralar aşı olmayı reddeden ve koronavirüsten vefat edenlerin sayısında da önemli oranda artış var.

Apple fanları iPhone 13 Pro Max almayı planlıyor