Apple Büyük Ekrana Dönüyor

 9.7 inç­lik iPad Ai­r’­i pa­za­ra su­nan App­le­’ın ge­le­cek yıl 12.9 inç­lik tab­let­ler­le tü­ke­ti­ci­lerin kar­şı­sı­na çı­ka­ca­ğı be­lir­til­di.Gelen haberler Apple’ın diğer teknoloji devleriyle yarışması için yeniliklerden kaçınmayacağının göstergesi.apple

Tablet piyasasına ekim ayında 9.7 inç ekran genişliğinde iPad Air’i sunan Apple, bir sonraki tableti için çalışmalara başladı.Kore menşeili bir gazeteye konuşan bir Apple yetkilisinin verdiği bilgiye göre, elektronik devi gelecek yıl piyasaya sunmak üzere Retina Display teknolojisine sahip dev ekran kategorisinde yer alan 12.9 inç genişliğinde bir model üzerinde çalışıyor. Cihazın gelecek yıl pazara çıkması bekleniyor.

Apple’a yakın birkaç teknoloji uzmanı şirketin pazarda diğer rakipleriyle rekabet etmesi için iPhone 6’nın kesinlikle büyük ekranla çıkması gerektiğini düşünüyor. Zaten iPhone 6’nın 2 farklı model olarak büyük ekranla geleceğine dair dedikodular gelmişti. Bunun haricinde büyük ekranlı iPad’le birlikte Apple’ın yeni bir iOS ekosistemi yapacağı düşünülüyor. Apple’ın neler yapacağını ve yeni nesil iOS cihazların nasıl şekilleneceğini ise önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde atılacak adımlar gösterecek.