Rapor: Apple’ın işlemcilerindeki bir sonraki büyük yenilik 2026’da olacak

apple

Apple’la ilgili güvenilir kaynaklardan biri olan analist Ming-Chi Kuo yine dikkat çekici bir yazı paylaştı. Analiste göre Apple’ın işlemcilerindeki bir diğer önemli yenilik 2026’da gerçekleşecek. Teknoloji devi işlemcilerde ne yapacak? İşte detaylar…

Ming-Chi Kuo, Medium’da paylaştığı yeni yazısında Apple‘ın 2026 gibi erken bir tarihte 2 nm süreciyle üretilmiş çiplere geçiş yapacağını ve iPhone’larda bu yongaları kullanacağını belirtti. Düşük nm süreci daha fazla performans ve enerji verimliliği sunuyor. Büyük ihtimalle 2026’daki M işlemcileri de 2 nm süreciyle üretilecektir.

2020’den 2022’ye kadar A14, A15 ve A16 çipleri 5 nm’le üretilmişti. Üç sene boyunca 5 nm teknolojisi kullanılmıştı. Kuo’nun yeni öngörüsünü doğru kabul edersek, benzer bir durum yaşanacak. Bu sene dahil olmak üzere 2025’te çıkacak iPhone’lara kadar 3 nm’ye dayalı işlemciler kullanılacak. Yani A17, A18 ve A19 yongaları 3 nm’le üretilecek.

apple

Kuo’ya göre TSMC 3 nm’den 2 nm üretim sürecine sorunsuz geçiş yapmak için çip tasarımcısı ARM ile iş birliği içinde olacak. Apple ve Nvidia’nın 2 nm’lik işlemcileri sipariş eden ilk isimler olması bekleniyor.

İddia edilenlere göre iPhone 15 Pro’lardaki A17 işlemcisi 3 nm sürecinin farklı versiyonu olan N3B ile üretilecek. N3B, daha fazla transistör içeren güçlü işlemcilerin üretilmesini sağlıyor. Ancak dedikodularda 2024’te belirli bir tarihten sonra A17’nin N3E ile üretileceği söyleniyor. N3E süreci ise daha düşük transistör yoğunluğuna sahip, fakat uygun fiyatı ile maliyetin düşük olmasını sağlıyor. Özetle iPhone 15 Pro ve Pro Max’in A17 işlemcisinde gelecek sene bir yerden sonra üretim süreci değişip, maliyet azaltılacak.

Diablo 4’ün şehirleri hayalet şehirlere dönüştü