Apple’ın iPhone 16 etkinliği 9 Eylül’de yapılacak

Apple'ın iPhone 16 etkinliği 9 Eylül'de yapılacak

Apple yeni iPhone cihazlarını tanıtmaya hazırlanıyor. İşte tüm detaylar.

 Google’ın Pixel 9 etkinliği göz önüne alındığında, sektörün bir sonraki büyük olayına bakmanın zamanı geldi. Teknoloji dünyasının sonbahar takvimindeki tartışmasız en büyük tarih olan Apple’ın iPhone 16 etkinliği 9 Eylül’de gerçekleşecek. Apple, medyaya gönderdiği davette “It’s Glowtime” sloganını kullanıyor. Etkinlik her zamanki gibi şirketin Cupertino, California’daki Apple Park genel merkezindeki Steve Jobs Tiyatrosu’nda gerçekleşecek. Her zaman olduğu gibi, etkinlik yaklaşırken iPhone 16 serisine ilişkin söylentiler ortalıkta dolaşıyor. Bununla birlikte, donanım değişiklikleri açısından muhtemelen daha sakin bir yıl olacak; Apple belki de yazılım tarafına ve yapay zeka destekli Intelligence özelliklerine daha fazla yük bindirecek.

Apple'ın iPhone 16 etkinliği 9 Eylül'de yapılacak

Şirket, büyük ölçüde iPhone’un üzerinde çalıştığı yonga setini kesinlikle yükseltecek çünkü mevcut tüm akıllı telefonlarının Intelligence’ı desteklediğinden emin olmak isteyecek. Şu anki durumda yalnızca iPhone 15 Pro ve 15 Pro Max bunu yapabilecek güce sahip. Ayrıca, yeni bir yonga seti asgari düzeyde bir yükseltme denebilir.

Şirket bu yıl ekran boyutlarını biraz artırabilir. Kamera dizisi, şirketin kareyi bırakıp dikey yönelime geçmesiyle temel iPhone 16’da yeni bir görünüm kazanabilir. Şirketin birkaç modeldeki kameraları da yükseltmesi bekleniyor. Yeni iPhone ile, yatay modda fotoğraf çekmek ve video çekmek kolaylaşacak.  Bu kapsamda daha fazla detay da etkinlik öncesi gelecek.

nubia Yeni Red Magic Oyun Tabletlerini Çok Yakında Piyasaya Sürecek