Apple 25 Mart’ta neler tanıtacak? iPhone SE2 mi geliyor?

applee

#İŞBİRLİĞİ

Apple’ın bir sonraki etkinliğinin tarihi netlik kazanmaya başladı. iPhone SE2 modelinin de tanıtılması beklenen etkinlik 25 Mart’ta gerçekleşecek. İşte konu hakkındaki detaylar.

Teknoloji dünyasının önemli isimlerinden biri olan Apple’ın sıradaki etkinliğinin ne zaman gerçekleşeceği belli oldu. Eğer büyük bir aksilik olmazsa Cupertino merkezli şirketin sonraki etkinliği 25 Mart’ta gerçekleşecek. Peki Apple bu etkinlikte neler tanıtacak?

Bu yazımızda Apple’ın 25 Mart etkinliğinde tanıtması beklenilen ürün ve servisleri sıralayacağız. Elbette henüz bu listedeki hiç bir ürün ya da servisin kesinlik kazanmadığını da belirtmemiz gerekiyor.

iPhone SE2, 25 Mart’ta duyurulabilir

Apple’ın 25 Mart’ta düzenleyeceği özel etkinlikte en büyük beklenti iPhone SE2 olacak. Bu oldukça düşük bir ihtimal olsa da konu hakkında önemli iddialar mevcut. Malum yeni nesil iPhone modellerinin fiyatlarından ötürü beklentilerin gerisinde kaldığı biliniyor.

Dolayısıyla Apple’ın iPhone satışlarını arttırmak için uygun fiyatlı yeni bir SE modelini satışa sunması pek de büyük bir sürpriz olmayacaktır. Hatırlanacağı üzere kısa süre önce iPhone SE2 hakkında da bazı söylentiler ortaya çıkmıştı. Hatta söylentilerden ziyade telefona ait olduğu iddia edilen bazı görseller de sızdırılmıştı.

Kısaca özetlemek gerekirse, Apple’ın 25 Mart’taki etkinliğinde yeni bir iPhone duyurma ihtimali az da olsa var. Fakat yine de iPhone SE2 konusunda çok fazla beklentiye girmemek gerekiyor.

iphone se2

Apple video servisi

Teknoloji dünyasını az çok yakından takip edenlerin de bildiği üzere, Apple bir süredir Netflix benzeri bir video servisi üzerinde çalışıyor. İddialara göre Cupertino merkezli şirket video servisi ile ilgili ilk detayları 25 Mart’ta paylaşacak.

Servisin hizmete girmesi ise yıl sonunu bulacak. Çünkü Apple’ın henüz bu servisi için sağlam içerikler üretmesi gerekiyor. Zira sektörde Netflix gibi bir dev varken, Apple’ın video servisinin beklentileri karşılayabilmesi hayli zor.

Elbette hali hazırda mevcut olan sağlam dizilerden de transferler söz konusu olabilir. Özellikle Netflix’in yeni sezon için onay vermediği bazı dizilerin Apple’ın video servisinde boy göstermesine kesin gözüyle bakılıyor.

Şimdilik Apple’ın yeni video servisi ile ilgili çok fazla detay yok. Fakat Apple’ın 25 Mart’ta yeni video servisini tanıtma ihtimali, iPhone SE2’yi tanıtma ihtimalinden çok daha fazla.

apple

Yeni bir oyun servisi

Sızdırılan son bilgilere göre Cupertino merkezli şirket yeni bir oyun servisi üzerinde de çalışıyor. Bu servis kısmen de olsa Xbox Game Pass tarzında bir yapıya sahip olacak. Yani servise abone olan oyuncular, Apple’ın sunduğu bazı ücretli oyunları herhangi bir bedel ödemeden oynayabilecekler.

Elbette bu servis hakkındaki dedikoduların çok taze olduğunu belirtmek gerekiyor. Yani Apple’ın söz konusu oyun servisi tamamen farklı bir içerik ve işleyişle de karşımıza çıkabilir. Bunu 25 Mart’ta göreceğiz.

apple 1

AirPods 2 sonunda geliyor

Apple’ın 25 Mart’ta düzenleyeceği etkinlikte duyurusuna kesin gözüyle bakacağımız tek şey AirPods 2 diyebiliriz. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde AirPods 2 ile ilgili bazı detaylar ortaya çıkmıştı. Bu detaylarda yeni AirPods kulaklıkların siyah renkte olacağı iddia edilmişti.

Şimdilik yeni AirPods’un nasıl bir işleyişe sahip olacağı bilinmiyor. Fakat ilk nesil ile ikinci nesil arasında öyle uçuk farklılıkların olması da beklenmiyor. Belki batarya ve şarj ömründe bazı iyileştirmeler yapılabilir. Yine de çok büyük beklentiler içerisine girmemek gerekiyor.

airpods 2

Netflix’e göre Türkiye’nin en iyi internet servis sağlayıcıları