İnternet kullanıcılarının korkulu rüyası yakalanarak hapse mahkum edildi

Siber güvenlik uzmanları

Gerek sosyal medyada gerekse de kripto para borsalarında birçok insanı dolandıran siber suçlu yakalandı.

İnternet kullanıcılarının korkulu rüyası yakalanarak hapse mahkum edildi. Siber suç dünyasını aydınlatan önemli bir davada, İngiliz vatandaşı olan ve çevrimiçi olarak PlugwalkJoe takma adıyla bilinen Joseph James O’Connor, beş yıl hapis cezasına mahkum oldu. O’Connor, İspanya’dan Amerika’ya iade edildi ve bilgisayar korsanlığı, kara para aklama ve siber takip gibi suçlamalarla karşı karşıya bulundu. Bu suçlamalar, biri kripto para hırsızlığı, diğeri ise yüksek profilli siber saldırılar ve çevrimiçi şantajla ilgili iki farklı olaydan kaynaklandı.

Janicab

O’Connor ve ortakları, Manhattan merkezli tanınmış bir kripto para şirketinden para çalmak için SIM takası saldırıları düzenledi. SIM takasının yardımıyla, hedeflerin cep telefonu numaralarını ele geçirerek hesaplara yetkisiz erişim sağladılar. Yaklaşık 794.000 dolar değerindeki kripto para çalındı ve bu miktarın değeri şu anda 1,6 milyon doların üzerine çıktı. Çalınan paralar, çeşitli transferler ve takaslar aracılığıyla aklanmış ve bazıları Bitcoin’e dönüştürülerek O’Connor’ın kendi kripto para borsa hesabına yatırılmıştı.

Fotoğraf düzenleme uygulamaları

İnternet kullanıcılarının korkulu rüyası yakalanarak hapse mahkum edildi

Fakat O’Connor’ın eylemleri yalnızca kripto para hırsızlığına kadar uzanmıyordu. Başka bir olayda, O’Connor ve suç ortaklarının sosyal mühendislik tekniklerini kullanarak Twitter hesaplarına yetkisiz erişim sağladığı ve bu hesapları izinsiz kullanıcılara devrettikleri görüldü. Bu, Twitter kullanıcılarını dolandırmak için sahte bir şema başlattı. Ayrıca O’Connor, TikTok ve Snapchat gibi sosyal medya platformlarından halk figürlerinin hesaplarına izinsiz giriş yaptı, hassas bilgileri ele geçirdi ve kurbanları şantajla tehdit etti.

Kripto para dolandırıcılığı

Bunların yanı sıra, O’Connor’ın suçları, reşit olmayan bir kurbanı takip etme ve tehdit etme eylemleriyle rahatsız edici bir boyuta ulaştı. O’Connor, acil servis çağrılarını sahte yaptığı “swatting” saldırıları düzenledi ve geniş çaplı bir korkuya neden oldu. İnternet kullanıcılarının korkulu rüyası yakalanarak hapse mahkum edildi.

Apple dev ekranlı iMac geliştiriyor