Apple Music 60 milyon kullanıcıya ulaştı!

apple music

Apple’ın dijital müzik servisi Apple Music kısa süre içerisinde 60 milyon aboneye ulaştı. İşte konu hakkındaki tüm detaylar.

Teknoloji dünyasında yaşanan gelişmeler pek çok sektörü derinden etkiledi. Nitekim bu sektörlerden birisi de müzik sektörü diyebiliriz. Geçmişte kasetlerle başlayan bu serüven, şimdilerde Apple Music ve Spotify gibi dijital servislerin öncülük ettiği bambaşka bir boyuta evrilmiş durumda.

Çok değil, günümüzden 20 yıl öncesine kadar CD teknolojisi bile yeterince yaygınlaşmış değildi. O dönemde satışa sunulan lüks araçlarda bile CD çalara rastlamak pek mümkün değildi. Fakat teknolojideki gelişmeler ve internetin yaygınlaşması müzik sektöründeki tüm dengeleri değiştirdi.

Apple Müzik 60 milyon aboneyi aştı

Artık kaset çalarlara tarihi eser muamelesi yapılıyor. Hatta yeni çıkan pek çok otomobilde cd çalar konulmaya bile gereksinim duyulmuyor. Çünkü artık müzik dinlemenin ya da video izlemenin onlarca farklı yolu mevcut. Fakat bu yollardan en çok tercih edileni Apple Music ya da Spotify gibi dijital servisler diyebiliriz.

Bilindiği üzere dijital müzik servisleri denilince akla ilk gelen isim Spotify. Bu sektörün öncü ismi olan Spotify kısa süre önce 100 milyon üyeye ulaştığını açıklamıştı. Spotify’ın bu kadar popüler bir servis olması, bu servisin çok büyük karlar elde ettiği anlamına gelmiyor. Çünkü Spotify genel olarak zarar eden bir şirket.

Fakat söz konusu Apple olduğunda işler biraz daha değişiyor. Apple’ın müzik servisi geçtiğimiz gün 60 milyon aboneyi geride bıraktı. Aralık 2016’da 20 milyon abonesi bulunan servisin şimdilerde 60 milyondan fazla abonesi bulunuyor.

Johy Ive Apple’dan ayrılıyor