Apple’ın değeri 3 trilyonda fazla duramadı

Apple ve Facebook

Toplam değeri 3 trilyon doları bulan ilk şirket olarak tarihe geçen Apple, düşen satışlar sebebiyle yeniden 3 trilyon dolar barajının altına düştü.

Bir yandan iPhone ve MacBook gibi ürünleriyle bir yandan da TV+ ve Music gibi servisleriyle milyonlarca kullanıcıya ulaşan Amerikalı teknoloji devi Apple, bu sayede değerini her yıl biraz daha yukarı çekiyor. Öyle ki şirket kısa süre önce tarihi bir başarıya imza attı ve toplam değeri 3 trilyon doların üzerine çıkan ilk şirket olarak tarihe geçti. Ancak şirket bu 3 trilyon barajının üzerinde çok uzun süre kalamadı. Düşen satışlar şirketin son çeyrekteki gelirine dair soru işaretleri yaratınca Amerikalı teknoloji devinin değeri yeniden 3 trilyon doların altına düştü.

Apple "şimdi al sonra öde" haApple bu hizmetin fişini çekiyoryal kırıklığı yarattı

Geçtiğimiz günlerde üçüncü mali çeyreğin sonuçlarını paylaşan Apple, aynı zamanda son çeyreğe dair öngörülerini de paylaştı. Bu öngörülerin beklentilerin altında kalması piyasalarda endişe yarattı. Bu da şirketin hisselerinin yüzde 4.8 düşmesine sebep oldu. Bu da şirketin toplam değerinin 2.85 trilyon dolara inmesine neden oldu. Geçtiğimiz yılın eylül ayından beri ilk kez böylesine büyük bir düşüş yaşayan Apple, böylece haziran ayında elde ettiği 3 trilyon dolar eden tek şirket unvanını sadece bir ay elinde tutabilmiş oldu.

Bu hafta yaşadığı düşüşe rağmen Amerikalı teknoloji devinin hisseleri bu yılın başına kıyasla yüzde 40 değer kazanmış durumda. Yani yıldan yıla bakıldığında şirket yatırımcılarına kazandırmış durumda ama bu kazancın önümüzdeki dönemde aynı seviyede ilerlemesi zor görünüyor. En azından eylül ayına kadar. Bildiğiniz gibi Amerikalı teknoloji devi eylül ayında heyecanla beklenen iPhone 15 serisini piyasaya sürecek. Bu da şirketin satış rakamlarının yeniden yükselişe geçmesini sağlayacak.

iPhone 15 serisinin tanıtım tarihi netlik kazanıyor