Apple’ın piyasa değeri 3 Trilyon Dolar’a çıktı

apple

Apple, 3 trilyon dolarlık piyasa değerinin üzerinde kapanış yapan ilk halka açık şirket oldu

Şirketin hisseleri Cuma günü yaklaşık %2,31 artışla yeni bir zirveye tırmandı. Teknoloji devi ilk olarak Ocak 2022’de 3 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaşmış, ancak bu seviyede kapanış yapamamıştı.

Apple‘ın hisseleri bu yıl yaklaşık %46 oranında yükseldi. Şirketin bu yılki borsa başarısı 2022’ye kıyasla tam bir tezat oluşturuyor. Bu yılın başlarında,  piyasa değeri 2021’in başından bu yana ilk kez 2 trilyon doların altına düştü. Dönüm noktası ise, uzun süredir söylentileri dolaşan artırılmış gerçeklik (AR) başlığı Apple Vision Pro’nun bu ayın başlarında piyasaya sürülmesinin hemen ardından geldi. Önümüzdeki yıl satışa sunulacak 3.499 dolarlık kulaklık Apple hisselerini çoşturdu.

https://www.apple.com

Wall Street ve Silikon Vadisi, 2022’nin sonlarında OpenAI’nin ChatGPT’sinin piyasaya sürülmesiyle alevlenen yapay zeka heyecanına ortak oldu. O zamandan bu yana Microsoft, Google, Nvidia ve Meta gibi şirketler yapay zeka kervanına katıldı. Nvidia bu yıl %181’lik bir sıçramayla S&P 500’de başı çekiyor. Meta ise %137’lik bir sıçrama ile onu takip ediyor. Apple büyük ölçüde yapay zekadan bahsetmekten uzak dururken, rakipleri gelişmekte olan teknolojiye tamamen girdi.

Alphabet, Microsoft, Amazon ve Nvidia dahil olmak üzere diğer dört ABD şirketinin 1 trilyon doların üzerinde bir değere sahip olduğunu belirtmek gerekir.

Teknoloji devinin satışları ve kârı düşmesine rağmen Mayıs ayında beklenenden daha güçlü bir çeyrek dönem kazancı açıkladı. Şirketin sonuçları yatırımcılar arasındaki itibarını pekiştirdi.

Nothing şirketi yapılmamışı yaptı ve bundan karlı çıktı