Apple piyasa değeri 1 trilyon doların üzerine çıktı

Apple piyasa degeri

Her geçen yıl daha da fazla artış gösteren Apple piyasa değeri rekor üstüne rekor kırıyor. Özellikle de Microsoft ile yaptığı yarış şirketin ciddi bir değere sahip olmasını sağladı.

Cupertino merkezli teknoloji devi Apple, bundan kısa bir süre önce Microsoft gibi şirketleri geçerek 1 trilyon dolar değerine ulaşmıştı. Bugün geldiğimiz noktada şirket piyasa değerinde %2 artış yaşayarak 1 trilyon dolar değerini geçti.

Apple piyasa değeri Çin sayesinde arttı

Dünyanın bütün ülkelerinde satış yapan Apple, bazı ülkelerde satışlarını özellikle artırmayı başardı. Çin gibi ülkelerde yaşanan satışlardaki yoğun artış, kısa bir zaman içerisinde piyasa değerinin artmasını sağladı.

Apple satislari

Apple yeni ürettiği akıllı telefonu olan iPhone 11 ile birlikte dünya genelinde daha fazla rağbet gördü. iPhone akıllı telefonları üreten fabrikalara çok daha fazla iPhone üretmeleri konusunda talimat verildi. Tedarikçiler en az %10 oranında üretim artışı gerçekleştirdi. 

iPhone akıllı telefonlarına yenilik talep artışı sonuçları bakımından sadece iyi özelliklere sahip değil. Aynı zamanda bu durum bazı fiyatların artmasına da neden oldu. Sizce de ilerleyen yıllarda Apple piyasa değeri olarak 1 trilyon doların üzerine kalmayı başarabilecek mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Apple Çin’deki iç karışıklıklardan sorumlu olabilir