Apple,bir davayı çözmek için 30 milyon dolar teklif etti

Apple,bir davayı çözmek için 30 milyon dolar teklif etti

Geçen yıl, California’nın yüksek mahkemesi, Apple hakkında bir karara varmıştı. Karara göre şirket çalışanlara ödeme yapmıyordu. Bu sebeple de yasayı çiğnediğine karar verildi. Apple Insider’ın bildirdiğine göre, şirket şimdi davayı halletmek için 30 milyon dolar ödemeyi teklif etti. İşte detaylar.

Adliye Haberleri tarafından görülen önerilen anlaşmada davacı avukat , “Bu Apple için, yaklaşık sekiz yıllık zorlu bir davadan sonra ulaşılan önemli, geri dönüşü olmayan bir anlaşmadır” dedi. Çalışanlar, 2013’te çalıntı mal aranırken kendilerine ödeme yapılmadığını söyleyerek davayı başlattı. İşçiler, bu süreç boyunca hala Apple’ın “kontrolü” altında olduklarını hissettiler ve bu nedenle tazmin edilmeleri gerekiyordu.

Apple,bir davayı çözmek için 30 milyon dolar teklif etti

Apple, bölge mahkemesinde daha önceki bir savaşı kazandı, ancak dava temyiz üzerine Kaliforniya Yüksek Mahkemesine gitti. Orada hakimler, Apple çalışanlarının “arama sırasında açıkça Apple’ın kontrolü altında” olduğuna karar verdiler. Ancak mahkeme hemen sonuçlanmadı ve uzadı. Şirket o dönem verilerde bazı gizli içerikler de arıyordu. Bu aramalar sırasında ise çalışanlar iPhone cihazlarını yanlarında şirkete getirmiyorlardı.  Bu duruma karşılık yargıçlar “iPhone’u herkesin hayatının ‘entegre ve ayrılmaz’ bir parçası olarak tanımladı”. Bu durum da Apple’ın çalışanlarının sadece işe telefon getirmeme yöntemleriyle çelişiyordu. Bu açıklamada mahkeme, 2017 Tim Cook röportajına atıfta bulundu ve iPhone “hayatlarımıza o kadar entegre ki, onsuz evden ayrılmayı düşünmezsiniz” dedi. Bu dava hala sürerken Apple’ın çözümü ise ciddi miktarda para ödeyere konuyu kapatmak.

Kripto para sigortası geliyor: Zararınızı sigorta karşılayacak