Apple yine yapacağını yaptı

MacBook Pro modelleri WWDC 2021'de piyasaya sürülecek

Dünyanın en önemli teknoloji markalarından biri olan Apple, geçtiğimiz gün gerçekleştirdiğini lansmanda bu unvanını ne kadar çok hak ettiğini bir kez daha göstermiş oldu.

Apple yine yapacağını yaptı. Apple tarafından dün tanıtılan yeni işlemci, bilgisayar tutkunlarının adeta rüyalarını süsleyecek cinsten. Güç, performans ve konforu bir arada sunan Apple’ın yeni işlemcileri M1 Pro ve M1 Max, sektörün en önemli isimlerine de adeta göz dağı veriyor.

Mac bilgisayarlar için geliştirilen bu iki işlemci setinin her ikisi de üstün performans vadiyle yola çıksa da, özellikle M1 Max bunu birkaç adım öteye taşıyacak gibi duruyor. MaxBook Pro’da kullanılan M1 Max yonga seti 10 çekirdekli bir CPU’ya sahip. Bunun yanında işlemci de olağanüstü grafik performansı anlamına gelen 32 çekirdekli GPU mevcut.

Apple Unleashed etkinliğinde tanıtılanlar!

Apple yine yapacağını yaptı

Apple’ın asıl övündüğü nokta ise, tüm bu performans canavarlığına karşın, güç tüketiminin %40 oranında azaltılmış olması. Doğrudan sektörün önde gelen cihazlarından Razer Blade 15 Advanced ile kıyaslanan yeni MacBook Pro, rakibine göre 100 watt’a kadar daha az güç sarfiyatı sağlıyor.

Bildiğiniz gibi Razer Blade 15 Advanced’da NVIDIA GeForce RTX 3080 işlemci seti mevcut. Bu kadar iyi bir rakibe karşı bile üstünlük kurabileceği iddia edilen yeni Apple işlemcisinin, daha az ısı ürettiği, daha sessiz çalıştığı ve daha uzun bir kullanım ömrü sunduğu da yine Apple’ın iddiaları arasında yer alıyor.

Hangisi daha güçlüdür şu an için bilinmez ancak gerçek olan bir şey varsa, o da M1 Max ile satışa sunulan 16 inç MacBook Pro’nun 3.499 dolardan GeForce RTX 3080 ile donanmış olan Razer Blade 15 Advanced’ın ise 1200 dolardan satışa sunulmuş olması.

Bu 3 kripto para tahminlerin çok üstüne çıkabilir