Apple yeni koronavirüs kararını duyurdu

Apple yeni koronavirüs kararını duyurdu

ABD, Covid-19’un delta varyantı vakalarında bir artışa tanık olduğu için, Apple ofise dönüş tarihlerini en az Ocak 2022’ye kadar erteledi. İşte detaylar.

The Verge’in bildirdiğine göre, iPhone üreticisi, çalışanların yüz yüze çalışmaya yeniden başlama tarihlerini erteledi. “Salgın henüz bitmediği için hayal kırıklığı hissi olduğunu biliyorum. Dünyanın dört bir yanındaki birçok meslektaş için bu dönem büyük bir trajedi, acı ve kalp kırıklığı dönemi oldu.” açıklamaları yapıldı. Halk ve perakendeden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Deirdre O’Brien, “Lütfen hepimizin burada birbirimizi desteklemek ve böyle zorlu zamanlarda yan yana durmak elimizden geleni yapalım.” dedi. Haziran ayında, Apple CEO’su Tim Cook, çalışanların Eylül ayının başından itibaren haftada üç gün ofislerine dönmeleri gerektiğini söylemişti. Bu tarih daha sonra en az Ekim ayına taşındı. Bazı çalışanlar, işyerinde Apple’ın hibrit modeline karşı çıktılar. Şimdi ise bu tarih Ocak ayına alındı. Apple haricinde de diğer teknoloji devleri ofise dönüş planlarını erteliyor.

Apple yeni koronavirüs kararını duyurdu

Daha önce, Facebook da ofise dönüş planlarını gelecek yılın başlarına kadar erteledi. Ayrıca Microsoft tam ofis yeniden açılış tarihini Eylül’den “4 Ekim 2021’den daha erken olmamak üzere” erteledi. Twitter, ABD’deki ofislerini kapattı. Google ve Alfabe CEO‘su Sundar Pichai, şirketin yılın sonraki bölümünde ofise dönmeden önce çalışanların aşılanmalarını isteyeceğini söyledi. Amazon ayrıca, ofise dönüş zaman çizelgesini Ocak 2022’ye kadar ertelediğini duyurdu. ABD, sırasıyla 37.291.739 ve 625.153 ile dünyanın en yüksek vaka ve ölüm sayısıyla en kötü etkilenen ülke olmaya devam ediyor.

Galaxy Z Flip 3 parçalarına ayrıldı!