Apple Yapay Zeka Teknolojisinde Rakiplerinin Gerisinde Kaldı

Apple büyük karar aldı

Apple içindeki kaynaklar şirket için pek iyi konuşmadı. Cupertino’lu firmanın kullanıcıları etkilemekten uzak olduğunu söylediler. İşte detaylar…

Mark Gurman, Apple‘ın yapay zeka teknolojisinde rakiplerinin iki yıl gerisinde olduğunu belirtti. Gurman bu durumu firma içindeki kaynaklardan öğrendiklerine bağlıyor. Kaynaklara göre Apple’ın yapay zeka özellikleri Google, OpenAI veya Meta gibi rakipleriyle karşılaştırıldığında kullanıcıları hayran bırakacak etkiden uzak. Örneğin ChatGPT, yeni Siri’den %25 daha doğru yanıtlar veriyor ve %30 daha fazla soruyu cevaplıyor. Tabii ki Apple, OpenAI’la iş birliği yaptı ve ChatGPT’yi işletim sistemlerine entegre etti. Bunu da unutmamak lazım.

apple

Mark Gurman her şeye rağmen Cupertino’lu firmanın muhteşem ekosisteme sahip olduğunu, cihazlar arasındaki koordinenin ve entegrenin yeni teknolojileri daha hızlı kullanabilme avantajı sağladığını vurguladı. Şirket rakipleriyle arasındaki yapay zeka açığını kapatmaya çalışırken, ekosistem avantajından sonuna kadar yararlanacaktır. Ayrıca teknoloji devinin yeni pazarlara girmede başarılı olduğunu ve detaylı stratejiler üzerinden ilerlediğini de göz ardı etmemek gerekiyor.

iPhone 15 Pro’lar, iPhone 16 serisi, M işlemcili tüm Mac’ler, geçtiğimiz hafta açıklanan iPad mini 7 dahil yeni nesil iPad’ler Apple Intelligence’ı destekliyor. Gelecek hafta çıkması beklenen iOS 18.1’le birlikte yapay zeka özellikleri bu cihazlarda kullanılabilecek. 2025’te piyasaya çıkacağı söylenen iPhone SE 4 ve iPad 11’de de yapay zeka özellikleri olacak. Firma zaten iPad mini 7’le birlikte yapay zekayı her cihazına getireceğini göstermiş oldu. Bu yüzden de iPhone SE 4 ve iPad 11’in pas geçilmesi düşünülemez.

Realme GT 7 Pro, Snapdragon 8 Elite kullanacak ilk telefon olma yönünde ilerliyor