Apple yapay zeka teknolojilerini test etmeyi planlıyor

apple 1

Apple’ın yapay zeka teknolojileri üzerinde çalıştığı resmi olarak onaylandı. Geçtiğimiz günlerde Tim Cook konu hakkında açıklama yapmıştı. Yeni bir rapora göre teknoloji devi yapay zeka teknolojilerini eğitmek ve test etmeyi planlıyor. Bunu ise Foxconn aracılığıyla yapacak. İşte detaylar…

Economic Daily News’in haberine göre Foxconn, Apple‘ın yapay zeka uygulamalarını test etmesi için özel sunucular üretmeye hazırlanıyor. Sunucular, Cupertino’lu firmanın üretimi Çin dışına taşımak istemesinden dolayı Vietnam’da üretilecek. Foxconn zaten yapay zeka servisleri için Amazon, OpenAI ve Nvidia için sunucu üretiyor, ayrıca Apple’ın veri merkezi sunucularının da bir numaralı tedarikçisi.

Geçtiğimiz ay Mark Gurman, Apple’ın ChatGPT’ye rakip “Apple GPT” adında yapay zeka aracı üzerinde çalıştığını ileri sürmüştü. Gurman’a göre şirketin yapay zeka aracını kullanıcılara ne zaman çıkaracağı belli değil, aslında bu konuda net bir planı da yok. Gurman bununla birlikte teknoloji devinin 2024’te duyuru yapabileceğini söylemişti. Analist Ming-Chi Kuo’ya göre Cupertino merkezli firma yapay zeka konusunda rakiplerinin gerisinde kaldı ve gelecek sene yapay zeka hizmetlerini duyurması ya da kullanıma sunmasına dair herhangi bir işaret bulunmuyor.

apple 1

Kısa süre önce Apple’ın 2023 mali yılında araştırma ve geliştirme yani kısaca Ar-Ge için 22.61 milyar dolar harcadığı ortaya çıktı. Bu rakam geçtiğimiz seneye göre 3.12 milyar dolar daha yüksek. Ar-Ge harcamalarının artmasının nedenlerinden biri yapay zeka görünüyor. Tim Cook konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Üretken yapay zeka dahil olmak üzere çok çeşitli yapay zeka teknolojileri üzerinde yıllardır çalışmalar ve araştırmalar yapıyoruz. İnsanların yaşamlarını kolaylaştırmak için bu teknolojilere yatırım yapmaya ve ürünlerimizi geliştirmeye devam edeceğiz. Bunun sorumluğunun bilincindeyiz. Açıkçası çok fazla yatırım yapıyoruz ve Ar-Ge harcamalarında da bunu görebilirsiniz” dedi.

Xiaomi Pad 6 Max özellikleri belli olmaya başladı