Apple M4 İşlemcisinin Özellikleri Onaylandı

apple 1 1

Yeni bir rapor Apple M4 işlemcisinin üretiminde Tayvanlı başka bir ismin de yer alacağını ortaya koydu. Bununla birlikte yeni nesil işlemcinin söylenti özellikleri bir kere daha doğrulandı. İşte detaylar…

Tayvan medyasından United Daily News’e göre ASE Technology, M4 paketleme siparişlerini aldı. Apple ve ASE uzun zamandır iş birliği içindeydi. Ancak Apple, şirketin ilk büyük paketleme müşterisi oldu. Buraya kadar her şey üretimle ilgili kısımdı. Raporun devamında M4 işlemcisiyle ilgili bazı detaylar var. Aslında bu detaylar daha önce söylenen bilgileri doğruluyor.

Apple M4 işlemcisi M serisi içinde şimdiye kadarki en fazla çekirdeğe sahip çip olacak. Rapor Apple’ın yeni nesil yongayı yapay zeka özelliklerine göre tasarladığını vurguluyor. Gündeme gelen söylentilerde hem M4 hem de A18 çiplerinin gelişmiş Neural Engine’a sahip olacağı ileri sürüldü. Son olarak Apple M4 ve A18’in 3 nm süreciyle üretileceğini de belirtelim.

Apple M4

Tim Cook kısa süre önce yapay zekayla ilgili açıklama yaptı. Cook, bu sene içinde üretken yapay zekada çığır açacaklarını söyledi ve “Kullanıcılarımız için dönüştürücü fırsatların kilidini açacağımıza inanıyoruz” dedi. Apple CEO’su son aylarda şirketin yapay zeka hedefleri için çeşitli açıklamalarda bulundu. Cook her seferinde Cupertino’lu firmanın yapay zekaya yüksek yatırım yapıp, muazzam miktarda çaba ve zaman harcadıklarını ifade etti.

Foxconn, teknoloji devinin yapay zeka uygulamalarını test etmesi için özel sunucular üretmeye hazırlanıyor. Sunucular, Cupertino’lu firmanın üretimi Çin dışına taşımak istemesinden dolayı Vietnam’da üretilecek. Foxconn zaten yapay zeka servisleri için Amazon, OpenAI ve Nvidia için sunucu üretiyor, ayrıca Apple’ın veri merkezi sunucularının da bir numaralı tedarikçisi.

MicroLED’li Apple Watch’un İptali Tedarikçileri Etkiledi