iOS 17.2.1 Bazı Ülkelerde Pil Ömrünü İyileştiriyor

123 35

Apple geçtiğimiz günlerde iOS 17.2.1 güncellemesini yayınlandı. Sürüm notlarının yani güncelleme içeriğiyle ilgili açıklamanın bazı ülkeler için farklı olduğu tespit edildi.

iOS 17.2.1’in ABD ve birçok ülkede yayınlanan sürüm notlarında “önemli hata düzeltmeleri” gerçekleştirdiğinden bahsediliyor ve başka ayrıntı verilmiyor. Ancak güncellemenin Çin ve Japonya’daki sürüm notlarında “pilin belirli koşullar altında daha hızlı bitmesine neden olabilecek bir sorunun çözüldüğü” yazıyor. Bu durum YouTuber Brandon Butch tarafından fark edildi. Sosyal medyada da konuşuldu. Ancak Apple‘dan herhangi bir açıklama yok. Brandon Butch sürüm notlarında herhangi bir hatanın olmadığını ve sitede de aynı açıklamanın yazdığını ifade etti.

apple

Apple’ın bir yandan iOS 18 üzerinde çalıştığı belirtiliyor. Apple’la ilgili güvenilir kaynaklardan biri olan Mark Gurman’a göre yeni işletim sistemi önemli yenilikler ve tasarım değişiklikleri içerecek. Fakat daha fazla ayrıntı paylaşmadı. iOS 18’deki Siri özellikleri hakkında yeni bir rapor ortaya çıktı. Şirkete yakın kaynaklara dayandırılan bu rapora göre teknoloji devi Siri’ye büyük dil modelleri (LLM/Large Language Model) eklemeyi planlıyor. Bu özellik Kestirmeler uygulamasıyla daha derin entegrasyon içerecek.

Bununla birlikte iOS 18’de Siri ve Mesajlar uygulamasında verilen cevaplar, cümleleri otomatik olarak tamamlama özellikleri oldukça gelişecek. Teknoloji devinin Music servisinden Xcode’a kadar tüm platformlarına yapay zekayı dahil etmek istediği ve bu yüzden araştırmalar yaptığı belirtiliyor. Özetle iOS 18’de yapay zeka desteği ağırlıkta olacak diyebiliriz.

Economic Daily News’in haberine göre Foxconn, Apple‘ın yapay zeka uygulamalarını test etmesi için özel sunucular üretmeye hazırlanıyor. Sunucular, Cupertino’lu firmanın üretimi Çin dışına taşımak istemesinden dolayı Vietnam’da üretilecek. Foxconn zaten yapay zeka servisleri için Amazon, OpenAI ve Nvidia için sunucu üretiyor, ayrıca Apple’ın veri merkezi sunucularının da bir numaralı tedarikçisi.

Oppo Find X7’nin Tanıtım Görseli Sızdırıldı