Apple Ring İçin Daha Karar Verilmedi

apple 4

Apple’ın Galaxy Ring’e rakip Apple Ring adında akıllı yüzük geliştirmeyi düşündüğü iddia edilmişti. Bu cihazla ilgili taze bir rapor yayınlandı.

Güney Kore medyasında isimsiz tedarik zinciri kaynaklarına dayandırılan yeni bir rapor paylaşıldı. İddia edilene göre teknoloji devi, Apple Ring konusunda tam olarak kararını vermiş değil. İddia sahibi tasarım ekibinin Apple Ring‘le ilgili yönetime bazı öneriler sunduğu, ancak bunların değerlendirme aşamasında olduğunu söylüyor. Bloomberg’ten tanıdığımız Mark Gurman da şubat ayında yayınladığı yazısında, Apple’ın yüzük ya da parmağa takılan herhangi bir cihaz geliştirmediğini söylemişti.

apple ring

Her ne kadar Apple Ring’ten bahsetsek de, Apple’ın gündeminde yapay zeka var. Firma bir süre önce DarwinAI isimli yapay zeka şirketini satın aldı. DarwinAI’ın web sitesi ve sosyal medya hesapları Apple’ın şirketi satın almasından sonra kapatıldı. Onlarca eski DarwinAI çalışanı Apple’ın yapay zeka bölümüne kaydırıldı. DarwinAI’ın kurucularından biri olan yapay zeka araştırmacısı Alexander Wong, artık teknoloji devinin yapay zeka bölümünde yönetici olarak çalışıyor.

Apple’ın yapay zeka teknolojisinde neler yaptığını iOS 18 ve iPhone 16 serisinde göreceğiz. Siri ve Mesajlar uygulamasında verilen cevaplar, cümleleri otomatik olarak tamamlama özellikleri oldukça gelişecek. Şirketin Music servisinden Xcode’a kadar tüm platformlarına yapay zekayı dahil etmek istediği ve bu yüzden araştırmalar yaptığı belirtiliyor. Kısa süre önce sizlerle paylaştığımız bir haberde iPhone 16’larda kullanılacak A18 işlemcisinde daha fazla çekirdek içeren gelişmiş Neural Engine’ın olacağından söz etmiştik. Gelişmiş Neural Engine yapay zeka/makine öğrenimi özellikleri için daha yüksek performans sunmayı sağlayacak. Bazı analistler iOS 18’deki yapay zeka özelliklerinden bir kısmının iPhone 16’la sınırlı kalacağını belirtiyor.

iPhone SE 4 2025’te Piyasaya Sürülecek