Apple DarwinAI Şirketini Satın Aldı

apple 1

Yapay zeka alanında büyük bir rekabet yaşanıyor. Apple da rakiplerinin gerisinde kalmamak için gaza basmış durumda. Teknoloji devinin yaptığı hamleler ortaya çıktı. İşte detaylar…

Bloomberg’in haberine göre Apple, yapay zeka alanındaki çalışmalarını bir adım daha ileri taşımak için Kanadalı DarwinAI şirketini bünyesine kattı. DarwinAI üretim sürecinde bileşenleri incelemek için yapay zeka teknolojisi geliştirdi. Aynı zamanda küçük ve verimli yapay zeka sistemi yapmaya odaklandı.

DarwinAI’ın web sitesi ve sosyal medya hesapları Apple’ın şirketi satın almasından sonra kapatıldı. Onlarca eski DarwinAI çalışanı Apple’ın yapay zeka bölümüne kaydırıldı. DarwinAI’ın kurucularından biri olan yapay zeka araştırmacısı Alexander Wong, artık teknoloji devinin yapay zeka bölümünde yönetici olarak çalışıyor. Apple’ın sözcülerinden biri konuyla ilgili olarak “Şirketimiz zaman zaman daha küçük teknoloji şirketlerini satın alır” açıklamasını yaptı.

apple

Cupertino’lu firma, yapay zeka alanında Microsoft, Google ve diğer isimlerle rekabet içinde. Teknoloji devi yeni nesil işletim sistemlerine yapay zeka özelliklerini kazandırmak için yoğun çaba sarf ediyor.

iOS 18 yapay zeka özellikleriyle isminden söz ettirecek. Siri ve Mesajlar uygulamasında verilen cevaplar, cümleleri otomatik olarak tamamlama özellikleri oldukça gelişecek. Şirketin Music servisinden Xcode’a kadar tüm platformlarına yapay zekayı dahil etmek istediği ve bu yüzden araştırmalar yaptığı belirtiliyor. Kısa süre önce sizlerle paylaştığımız bir haberde iPhone 16’larda kullanılacak A18 işlemcisinde daha fazla çekirdek içeren gelişmiş Neural Engine’ın olacağından söz etmiştik. Gelişmiş Neural Engine yapay zeka/makine öğrenimi özellikleri için daha yüksek performans sunmayı sağlayacak.

Nothing Phone (2a) 100 Bin Barajını Geçti