Apple, bugün ne tanıtacak?

WWDC 18

Apple’ın Haziran ayında düzenleyeceği WWDC 18 etkinliğinde hangi yazılım ve ürünleri tanıtacağını sizler için bir araya getirdik. Bizleri dolu dolu WWDC 18 etkinliği bekliyor.

Apple, her yıl olduğu gibi bu yıl da geliştiriciler için WWDC 18 yani Worldwide Developers Conference 18 etkinliği düzenleyecek. Yeni ürün ve yazılımlarını WWDC 18 etkinliğinde tanıtacak olan Apple, yazılım tarafında bu yıl yaptığı hataları telefi edecek gibi görünüyor.

Apple OLED’den vazgeçebilir!

Biz de sizler için Apple’ın 4 Haziran 2018 tarihinde düzenleyeceği WWDC 18 etkinliğinde hangi ürün ve yazılımları tanıtacağını bir araya getirdik. iOS 12, macOS 10.14, watchOS 5, tvOS 12, iPhone SE 2 ve daha fazlası haberimizde.

WWDC 18 etkinliğinde neler tanıtılacak?

iOS 12

Apple, bu yıl iOS 11 güncellemesi ile olumsuz tepkilerle karşılaşmıştı. iOS 11.3 ile sorunları büyük ölçüde çözen Apple, iOS 12 ile yeni bir sayfa açmaya hazırlanıyor. Yazılım ekibine yenilik yerine sistemin stabil olması için talimat veren Tim Cook, bu yıl major yenilik sunmayacaklarının sinyallerini verdi.

Ancak yine de Apple, iOS 12 ile dişe dokunur bir yenilik sunacaktır. Tasarımsal açıdan iOS 11’in makyajlanmış hali olması beklenen iOS 12 ile yıllardır beklenen karanlık tema seçeneği sisteme eklenebilir.

iOS 12 ile ayrıca bildirim merkezinde Android benzeri daha kullanışlı bir sisteme geçileceği söyleniyor. Apple Music için de bir takım iyileştirmeler sunacak olan Apple, yeni API’ları ile geliştiricilerin dikkatini çekecek.

WWDC 18

Bu yeni API’ların henüz neler olduğu bilinmiyor. Ancak son gelen bilgilere göre; iPhone’da yer alan NFC desteğinin 3. parti geliştiricilere de açılacağı söyleniyor. Bir güvenlik zafiyeti olmaması için bu zamana kadar NFC‘yi 3. kişilere açmayan Apple, muhtemelen güvenliği yeni API’ları ile sağlayacak.

iOS 12 ile iPhone X için de bir takım iyileştirmelerin yapılması bekleniyor. Bunlardan en çok bekleneni ise her zaman açık ekran. Bildiğiniz gibi iPhone X’da OLED ekran yer alıyor. Siyah piksellerin yakılmadığı OLED ekranlarda her zaman açık ekran özelliği bataryayı etkilemeden kullanılabiliyor. Umarız Apple, bu özelliği iPhone X kullanıcılarına sunar ve bu sayede bildirimleri görmek için ekranı açmak zorunda kalmayız.

Lütfen sayfa değiştiriniz.