iOS 14 tanıtım tarihi resmen açıklandı! İşte WWDC 20 tarihi!

iOS 14 - WWDC 20

Apple’ın iOS 14 ve diğer yeni yazılımlarını tanıtacağı, online olarak düzenlenecek olan WWDC 20 etkinliğinin tarihi resmi olarak açıklandı. 

Apple, her yıl olduğu gibi bu yılın Haziran ayında geliştiricileri için Worldwide Developers Conference yani WWDC etkinliği düzenleyecekti. Ancak koronavirüs yüzünden bu etkinliğin iptal edileceği söylenmeye başlanmıştı. Apple da açıklama yaparak WWDC 20‘nin Haziran ayında online olarak düzenleneceğini müjdelemiş ancak net bir tarih vermemişti. iOS 14, macOS 10.16, tvOS 14, iPadOS 14 ve watchOS 7 gibi sürümlerin tanıtılacağı WWDC 20’nin tarihi bugün belli oldu.

iPhone 12 tasarımı render görselleri ile ortaya çıktı!

Apple’ın açıklamasına göre merakla beklenen yeni güncellemelerin tanıtılacağı WWDC 20, 22 Haziran 2020′de düzenlenecek. Apple’ın sitesi üzerinden ve muhtemelen de YouTube üzerinden başlatılacak olan canlı yayın, Türkiye saati ile 20:00‘da başlayacak.

Bu etkinlikte Apple’ın AirTags adını verdiği yeni küçük çaplı ürünlerini de tanıtması bekleniyor. AirTags sayesinde akıllı olmayan eşyalarınızın yerini anında harita üzerinden bulabileceksiniz.

Apple’ın uzun bir süredir uygun fiyatlı AirPods modeli üzerinde çalıştığı da söyleniyor. Onun da bu etkinlikte tanıtılma ihtimali çok yüksek görünüyor. Yazılımlara geçecek olursak; iOS 14‘ün artık iPhone SE ve iPhone 6s ailesine gelmeyeceğini iPhone 7 ve sonrası modellerine geleceğini söyleyebiliriz.

Apple 2020 yılında ne kadar gelir elde etti?

watchOS 7 güncellemesi için ise Apple’ın Apple Watch Series 3 ve sonrası modellerine bu güncellemeyi sunması çok yüksek bir ihtimal.

iOS 14 - WWDC 20

iPadOS 14 güncellemesinin hangi modellere geleceği henüz bilinmese de neye odaklanacağını biliyoruz. PC’lere iPad Pro modelleri ile rakip olan Apple, geçtiğimiz haftalarda iPad’e mouse ve mouse imleci desteğini getirmişti. WWDC 20 etkinliğinde de muhtemelen iPad’i daha da PC yapan özellikler sergilenecek.

macOS için ise Apple’ın neler yapacağı henüz bilinmiyor. macOS Catalina ile gayet başarılı işlere imza atan Apple’ın artık ne gibi yenilik sunacağını kestirmek oldukça güç. Ancak Cupertinolu firma macOS için de büyük çaplı yenilikler sunacaktır.