Apple Watch için yeni bir kumaş kordon tanıtılabilir

123 26

Apple’ın Eylül ayında iPhone 15 serisiyle birlikte Apple Watch Series 9 ve Watch Ultra 2’yi de duyurması bekleniyor. Teknoloji devi yeni saatleri için yeni bir kumaş kordon da tanıtabilir.

KosutamiSan, Twitter’da paylaştığı sızıntılarla tanınan bir kullanıcı. Yeni tweet’inde Apple’ın manyetik tokalı kumaş kordon çıkarabileceğini ileri sürdü. Kaynak yeni kordonun Apple Watch Series 9 ve Watch Ultra 2 ile birlikte piyasaya sürüleceğini söyledi. Fakat kordonun her iki model için mi kullanılacağı yoksa sadece biri için mi olduğu belli değil.

Apple Watch’larda deri, paslanmaz çelik, spor olmak üzere farklı çeşitlerde kordonlar var. Apple Watch Ultra ise Alpine Loop, Trail Loop ve Ocean Kordon olmak üzere 3 farklı kayışla satılıyor. Apple’ın bir ya da daha fazla sayıda yeni kordon çeşidini satışa çıkarması şaşırtıcı bir durum olmayacaktır. Sene başında paylaşılan bir raporda şirketin, saat aksesuarlarında çeşitliliği artırmak istediği belirtilmişti.

apple watch

Apple Watch Series 9’daki yenilikler nedir?

Weibo kullanıcısı Instant Digital’e göre Series 9‘daki en önemli yenilik S9 işlemcisi olacak. Bu işlemci yeni saatin Series 8’e göre daha yüksek performansa sahip olmasını sağlayacak. Series 9’da yeni yonga dışında neredeyse her şey Series 8’le aynı olacak. Saate güç verecek olan S9 çipinin A15 yongasını temel aldığı söyleniyor. Series 6’da S6 isimli işlemci kullanıldı. Bu işlemciyle temelde aynı olan ve hız iyileştirilmesi yapılmayan başka bir işlemci, Watch Series 7 ve 8’e güç verdi. Series 8’de de ismi S8 olarak geçiyor, ama 2 yıllık eski bir yonga. Apple’ın yeni saatte yeni bir işlemci kullanması beklenen bir değişimdi.

Haziran ayında yayınlanan bir raporda Apple Watch Series 9’un tasarımsal olarak yenilik sunmayacağı, asıl yükseltmenin donanımsal tarafta yani işlemcide olacağı ileri sürülmüştü. Sene başında çıkan dedikodularda ve Nisan’da ileri sürülen başka bir spekülasyonda yine benzer iddialar gündeme geldi.

Twitter, para cezasına çarptırıldı