Twitter, para cezasına çarptırıldı

X, içerik oluşturuculara para ödemeyecek!

Twitter artık tüm kimliğini X olarak değiştiriyor olsa da bazı şeylerden kaçamıyor. İşte tüm detaylar.

Özel danışman Jack Smith’e, 6 Ocak 2020 olaylarına ilişkin soruşturmasının bir parçası olarak eski Başkan Donald Trump’ın Twitter hesabı için kapatılma emri verildi. Ancak Twitter Donald Trump’a karşı sergilediği tavır da pek olumlu sonuçlar yaratmadı. Platform, Trump’a tutuklama emri hakkında bildirimde bulunmak için Birinci Değişiklik hakkına sahip olduğunu savundu. Twitter’ın olayları ele alışı aylarca süren yasal çekişmelere neden oldu.

Twitter artık tüm kimliğini X olarak değiştiriyor olsa da bazı şeylerden kaçamıyor. İşte tüm detaylar.

Mahkeme hükümetin yanında yer aldı ve platform verileri teslim etmesini emretti ancak hepimiz Musk’ın ifade özgürlüğü hakkında ne düşündüğünü biliyoruz. Dava sırasında hükümet, gizlilik emrini dahi değiştirdi.

Ancak şirket, Donald Trump’a ait tüm kayıtları teslim etmek için mahkeme tarafından verilen bir süreyi kaçırdı ve saygısızlıktan dolayı 350.000 dolar para cezasına çarptırıldı. Dosyada, “Twitter nihai olarak arama emrine uysa da, şirket istenen bilgileri mahkeme tarafından verilen son tarihten üç gün sonrasına kadar tam olarak sağlamadı” diyor. Musk her zaman ifade özgürlüğünün temsilcisi oldu ancak bu her zaman olumlu sonuçlanmadı. Şirketin bu aralar başı hali hazırda belada, o derece ki platform X olarak tamamen yeniden adlandırılıyor. Bu süreçte bir para cezası daha platform için pek iyi olmayacak ancak ne yazık ki o ceza şimdiden elde edildi.

İddia: Microsoft, Xbox Series X’in yeni bir modelini çıkarabilir