Apple Watch Series 10’da Gelişmiş Sensör Yer Alacak

Apple Watch Series 5

Apple’ın merakla beklenen tanıtım etkinliği için geri sayım sürerken dedikodular tam gaz gelmeye devam ediyor. Etkinlikte iPhone 16 dışında Apple Watch Series 10 da yer alacak. Akıllı saatin özelliklerine yönelik yepyeni bir rapor yayınlandı. İşte detaylar…

9to5Mac’in haberine göre Apple Watch Series 10 ve Ultra 3 modellerinde gelişmiş nabız ölçme ve EKG sensörü kullanılacak. Böylece yeni saatler uyku apnesini algılayabilecek. Uyku apnesini tespit etme özelliğinin Series 10’da yer alacağı iddiaları daha önce gündeme gelmişti. Fakat bu özelliğin patent sorunları nedeniyle devre dışı bırakılan kandaki oksijen takibine dayandığı düşünülüyordu.

Uyku apnesi kişinin uyurken nefes almasını çok kısa süreli durduran bir bozukluk. Bu durum aşırı yorgunluğa yol açabiliyor. Apple Watch Series 10 ve Ultra 3’ün, uyku takibini kullanarak uyku apnesini tespit edebileceği ve saatlerin birkaç gün boyunca uyku verilerini toplayıp kullanıcıyı bilgilendireceği ifade ediliyor.

Apple Watch Series 10

Analist Ming-Chi Kuo daha önce yaptığı açıklamada Series 10’un 45 ve 49 mm ekran boyutlarına sahip olacağını söylemişti. Fakat 9to5Mac’e göre boyutlar 44 ve 48 mm olacak. Yeni ekran boyutları yeni bir Reflections ve Regatta Hermès saat kadranıyla vurgulanacak. Hermès saat kadranı Apple Watch Ultra 3’te de kullanılabilecek ve bu durum Ultra için ilk Hermès kordonu da işaret ediyor. Zaten kısa süre önce eBay’de titanyum kulplu Hermès kordon tespit edilmişti. Bu kordon Hermés’in daha büyük ve daha sağlam Apple Watch için bir şeyler yaptığını göstermişti.

Ekran boyutundaki artışla birlikte saatlerin daha ince kasaya sahip olacağı da söyleniyor. Yeni tasarımla birlikte suya dayanıklılığın artacağına dair rivayetler var. Tüm soruların yanıtlarını 9 Eylül Pazartesi günü düzenlenecek olan tanıtım etkinliğinde öğreneceğiz.

Galaxy S24 FE’nin dört renginin de fotoğrafları ortaya çıktı